стрічка

На Волині обласна адміністрація ремонтуватиме понад двісті доріг

04 Квітня 2019, 14:32
На Волині обласна адміністрація ремонтуватиме понад двісті доріг 1738
На Волині обласна адміністрація ремонтуватиме понад двісті доріг

Для Волині погодили перелік об’єктів ремонту доріг місцевого значення.

Незабаром в області на повну запрацюють дорожники, – інформує Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Цьому сприяє як погодні умови, так і завершення підготовчих робот для початку ремонту доріг. Зокрема, днями в Укравтодорі погодили перелік об’єктів капітального, поточного, середнього ремонту доріг місцевого значення Волинської області, що затверджений головою обласної державної адміністрації Олександром Савченком.

Слід зазначити, що цьогоріч на автошляхи Волині планують спрямувати 393,9 млн грн так званої дорожньої субвенції, яку витратять на ремонт доріг місцевого значення. Саме Волинська обласна державна адміністрація виступає замовником виконання робіт, адже з 1 січня 2018 року автомобільні дороги місцевого значення разом із обслуговуючими господарствами перейшли до сфери управління місцевих органів влади.

Тож у поточному році Волинська ОДА ремонтуватиме понад двісті об’єктів. До слова, у переліку є 14 об’єктів капітального ремонту та 29 об’єктів поточного середнього ремонту автошляхів, що знаходяться за межами населених пунктів.

Серед них відрізки доріг у Ратнівському районі:

  • КПП «Самари» - Язавні - Теребовичі-Підлужне-Гірники-а/д М-19 - Жиричі-Тур-КПП «Тур» км 27+933-км 28+280 (капітальний ремонт),
  • КПП «Самари» - Язавні - Теребовичі - Підлужне - Гірники - а/д М-19 - Жиричі - Тур -КПП «Тур» км 22+100 - км 28+100 (поточний середній ремонт),
  • Тур - Заболоття км 2+000 - км 6+000 (поточний середній ремонт).

Поруч із тим, близько 200 відрізків доріг відремонтують в населених пунктах області.

Представники обласної державної адміністрації захистили відповідний перелік в Укравтодорі. Натомість фінансування розпочнеться після погодження Комітету Верховної Ради України з питань бюджету.

Окрім того, кошти на ремонт місцевих доріг виділятимуть й з обласного бюджету за умови перевиконання його головних показників.

Варто зауважити, що перелік волинських доріг, що ремонтуватимуть у 2019 році не повний. Адже Служба автомобільних доріг у Волинській області також здійснюватиме ремонтно-будівельні роботи на автошляхах державного значення. Зокрема, цьогоріч це пріоритетні маршрути, що сполучають основні міста області:

  • на а/д М-19 Доманове (на м.Брест) – Ковель – Чернівці – Тереблече (на м. Бухарест);
  • Р-15 Ковель – Володимир-Волинський – Червоноград – Жовква;
  • Н-22 Устилуг – Луцьк – Рівне;
  • М-07 Київ – Ковель – Ягодин (на м. Люблін);
  • Т-03-06/Т-03-02/ - Шацьк – Вілиця – Прип’ять – Любохини - /Т-03-08/.
Коментар