стрічка

У ковельській мерії згадали палія сухої трави, який спалив чужу дачу

01 Квітня 2019, 16:45
У ковельській мерії згадали палія сухої трави, який спалив чужу дачу 1426
У ковельській мерії згадали палія сухої трави, який спалив чужу дачу

Ковельський міський голова обурений підпалами сухостою і каже, що горить половина Волинської області.

На апаратній нараді у виконкомі Ковельської міської ради начальник відділу з питань цивільного захисту та екологічної безпеки Юрій Дідковський доповів про те, що 25 березня о 12-й годині рятувальники виїздили на дачний масив «Урожай» гасити пожежу.

Видання Район.Ковель повідомляло про цю пожежу сухої трави на площі 0,3 га, яка сягнула дерев’яного паркану однієї з дачних ділянок.

«Це підпал був знову. Власник встановлений», – заявив Юрій Дідковський.

«Власник підпалу? Чи власник дачі?» – попросив уточнити міський голова Олег Кіндер, що викликало сміх в залі.

Юрій Михайлович підтвердив, що встановлено власника дачі, який палив сухостій. Також він розповів про інші пожежі на території міста.

«19 і 20 години – горіла суха трава на вулиці Ярослава Мудрого. Ну там загорілося в чагарниках, на площі близько двох гектар. 22 година – на вулиці Ольжича господарська будівля. Там постраждали тільки речі і птиця домашня», – інформував головний «надзвичайник» ковельської мерії.

За його словами, 30 березня виникла пожежа на дачному масиві «Калина» через необережне поводження з вогнем невстановленої особи.

Масове спалювання сухостою прокоментував на нараді ковельський мер.

«Не жартуємо по підпалах. Я і в Луцьк їхав і з Луцька вчора їхав. Ви знаєте, півобласті горить. І мені просто соромно за цих людей, які це роблять. Ну українці. Я ж думаю, не приїжджають з інших держав і в основному це мешканці. І на це страшно дивитися. Коли особливо я вертався назад вже в таку темну пору дня і я говорю: півобласті горить. Ну як з людьми говорити? Як їх переконувати? Я даже не знаю», – обурювався підпалами Олег Кіндер.

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024