стрічка

Судили інспектора, який на «Ягодині» за гроші пропускав вантажівки без черги

01 Квітня 2019, 13:01
1021

Інспектора прикордонної служби відділу прикордонної служби «Римачі» Луцького прикордонного загону засудили за те, що він за грошову винагороду поза чергою пропускав вантажівки через ПП «Ягодин».

Про це йдеться у вироку Любомльського районного суду від 26 березня 2019 року, – передає ІА Волинські новини.

Як вдалося встановити під час слідства, обвинувачений, діючи з корисливих мотивів та користуючись службовим становищем, допомагав водіям вантажних автомобілів у позачерговому в’їзді до пункту пропуску. За це він отримав грошову винагороду у розмірі 1600 гривень. Загалом було встановлено три факти таких порушень.

Так, у жовтні 2018 року прикордонник отримав 800 гривень за пропуск авто поза чергою, а 3 листопада і 2 грудня за аналогічну послугу «винагорода» була по 400 гривень.

Зауважимо, саме у грудні минулого року на «гарячому» його і затримали міжвідомча група, у складі працівників відділу внутрішньої безпеки, власної безпеки «Північ» Держприкордонслужби та слідчих СБУ.

Підозрюваний свою вину у вчиненні злочину визнав у повному обсязі та уклав угоду з прокурором про визнання винуватості.

Сторонами узгоджено, що при затвердженні угоди обвинуваченому буде призначене покарання за ч.1 ст. 368 КК України в межах санкції статті у вигляді 1200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 20 400 гривень, з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями, строком на 1 рік.

При розгляді справи, серед пом’яшуючих обставин суд взяв до уваги, що обвинувачений щиро розкаявся та активно сприяв розкриттю злочину, а також, що на утриманні у нього малолітня дитина.

Врахувавши, що сторони добровільно уклали угоду, яка відповідає положенням ст. 472 КПК України, суд прийняв рішення затвердити угоду про визнання винуватості.

Відтак, обвинуваченому призначили штраф у розмірі 20 400 гривень, а також на рік заборонили обіймати посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями, в органах державної влади.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024