стрічка

У Ковелі мала явка виборців, – спостерігачі

31 Березня 2019, 16:10
У Ковелі мала явка виборців, – спостерігачі 1581
У Ковелі мала явка виборців, – спостерігачі

У Ковелі відзначають пасивність виборців на виборах Президента України у першій половині дня.  

31 березня в Україні проходить перший тур виборів Президента. З цієї нагоди Район.Ковель відвідав дві виборчі дільниці.

Перша виборча дільниця №071008 знаходиться у бібліотеці Ковельського промислово-економічного коледжу. На першому поверсі у коридорі можна побачити інформаційні стенди з інформацією про кандидатів у Президенти України.

У самій залі – небагатолюдно. Спостерігачі зазначають, що голосування проходить спокійно.

«Казусів, нічого не було. Все нормально. На 12 годину було 288 осіб. Всього на дільниці 1547. Основна маса людей йшла десь о дванадцятій, вже після дванадцятої», – розповідає одна із спостерігачок Анастасія.

Дівчина зазначає, що були люди і о 8 годині ранку, які приходили голосувати перед роботою. Виборча дільниця буде працювати до восьмої вечора.






 
Друга виборча дільниця №071006 знаходиться у Палаці культури імені Тараса Шевченка. На сходах до другого поверху можна побачити інформацію про кандидатів на пост Президента України. О першій дня у залі також небагатолюдно, як і на попередній дільниці.

«На 13.35 543 проголосували. В загальному у нас 1511  виборців. На дому, не здатних самостійно пересуватися, які голосують за місцем перебування 15 чоловік. Присутні у нас спостерігачі. Відвідала нас місія ОБСЄ. Вони дивилися роботу, задавали різні запитання, цікавилися, спостерігали за роботою комісії. В результаті сказали, що дільниця готова, повністю зразкова. Похвалили нас. Сказали, що це є відмінно», – розповів голова комісії на дільниці Ігор Веніславський.

Ігор Веніславський, який неодноразово очолював виборчі дільниці, зазначає, що на попередніх виборах була більша активність виборців. 

«Важко мені сказати про явку. Але з досвіду минулих виборів. Я там теж був головою. Явка нижча, ніж зазвичай. Це на даний момент. Ще до восьми вечора можуть бути виборці», – додав голова комісії. 

 









Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024