стрічка

Школярі з Ратнівщини стали переможцями обласного конкурсу «Герої серед нас»

29 Березня 2019, 18:21
Переможці конкурсу 1646
Переможці конкурсу

У Волинській обласній бібліотеці для дітей відбулося свято нагородження переможців конкурсу «Герої серед нас».

До бібліотеки завітали діти й дорослі з усіх куточків нашої області, – пише газета Волинь

Відкрила захід директорка Волинської обласної бібліотеки для дітей Наталія Граніч. Зі словами привітання до переможців конкурсу звернувся заступник начальника  управління культури, з питань релігій та національностей ОДА Валерій Дмитрук, голова журі, член  Національної спілки письменників України Клавдія Корецька, голова Волинського обласного відділення Української Бібліотечної Асоціації Лариса Назарчук.

Переможцями конкурсу стали мешканці Заболоттівської громади Яна Головій (учениця 4-А класу) та Богдана Головій (учениця 9-А класу), які зайняли перші місця в своїх вікових категоріях, а Ярослав Глущук (учень 8-А класу) посів друге місце.

«Я вже велика. Мені десять років і я вже знаю, що таке АТО. І я знаю, що якщо до цього дивного і незнайомого слова додати  букву «т», то вийде таке знайоме і рідне слово «Тато».... Я назавжди запам’ятала той день, коли татусь повернувся додому – змучений, але такий мужній і красивий, такий рідний! Мама й бабуся тоді знову плакали – уже від радості. А я міцно-міцно обняла  його й була найщасливішою в світі. Потім тато пішов до нашої недобудованої хати й на горішньому вікні почепив синьо – жовтого прапора. Тепер йому доводиться часто лікуватись, бо війна відібрала  здоров’я. Але не  зламала!  Ти – мій Герой, татку! Ти – справжній патріот! Мій тато Ігор завжди приходить іншим на допомогу та подає приклад великої стійкості і мужності. І тільки ми знаємо як тобі важко, коли ти не можеш заснути від болю, а потім прокидаєшся від того, що сниться війна. Та ти не здаєшся. Ти міцно пригортаєш мене до своїх грудей і повторюєш: «Прорвемось. Все буде добре, доню. Бо я не здамся без бою!» І тоді мені так добре і затишно, бо я знаю, що тато сильний і завжди буде захищати мене. Недавно тато подарував мені синьо-жовтого повітряного змія. І ми з ним удвох запускали його у блакитне небо. Високо-високо. Як нам було весело! Але знаєш, татку, я не хочу жодних подарунків. Просто будь поруч з нами», – такою  розповіддю про свого тата поділилиася Яна Головій.

А дев’ятикласниця Богдана Головій розповіла про свого брата Петра, який пройшов Іловайський котел, полон. 

«Сьогодні дивлюся навколо, і думаю, що  у війни взагалі немає обличчя. Є лише обличчя, в яких живе війна. Вона назавжди  причаїлась в очах мого брата, який пройшов страшне пекло війни, вижив, вистояв і повернувся додому, до люблячої родини. Отримавши в 2014 році повістку із райвійськкомату під час першої хвилі мобілізації, у нього навіть і в думці не було ховатися чи втікати.  Хоча він був єдиним чоловіком у нашій сім'ї. Декілька років назад ми поховали свого батька, хвора матуся, прикута до ліжка, старша сестра і я, одинадцятирічне дівча. З того квітневого дня для брата  та всіх його рідних розпочався новий відлік часу. Якими ж довгими були ті безсонні ночі та тривожні дні, сповнені переживань, сліз та неспокою для всіх нас.  Мама день і ніч молила Всевишнього, аби захистив і зберіг її рідну кровиночку, її синочка, аби повернув його живим і неушкодженим додому… Я дуже пишаюсь своїм братом, для мене він справжній Герой. Про нього мені говорити легко і водночас важко. Легко, бо ми все життя разом і важко, бо теперішнього і майбутнього у нас могло б і не бути.  Мій брат такий як і всі, нічим не відрізняється від інших хлопців. І разом з тим особливий, бо він є любов! З великої любові він був готовий пожертвувати своїм життям, захищаючи нас та мільйони інших українців. Адже тільки любов здатна на перемогу: любов до родини, любов до рідної землі, любов до всього, що ми асоціюємо зі словом Україна», – написала Богдана Головій.

Конкурс провели з метою залучення дітей області до творчості, формування у підростаючого покоління почуття патріотизму, пошани і любові до України, виховання шанобливого ставлення до героїв Небесної Сотні та ООС. 

Яна Головій та Богдана Головій
Яна Головій та Богдана Головій

Яна Головій
Яна Головій

Переможці конкурсу
Переможці конкурсу

Переможці конкурсу
Переможці конкурсу

Читайте такожРатнівські гімназисти – призери Всеукраїнської олімпіади з креативності

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024