стрічка

Чому в Луцьку в суботу виключать світло

29 Березня 2019, 09:00
1615

У Луцьку 30 березня о 20:30, як і по всьому світі, вимкнуть світло на одну годину – Годину Землі – щоб показати необхідність об’єднаних дій для збереження природи.

Про це повідомили у відділі екології Луцької міськради.

Минулого року до цієї ініціативи приєдналися більше 7000 міст у 188 країнах по всьому світі. Окрім символічного вимкнення світла на 60 хвилин, кампанія наголошує на необхідності щоденних дій кожного громадянина, компаній та Уряду у сфері енергоефективності, збереження довкілля, ощадливого використання природних ресурсів задля подолання проблеми зміни клімату і досягнення гармонії з природою.

«Акція «Година Землі» демонструє всьому світу, що дії проти глобального потепління не тільки необхідні, але й можливі. «Година Землі» – це більше, ніж година! Ми повинні діяти щодня, роблячи невеликі кроки назустріч майбутньому без зміни клімату; майбутньому, у якому всі забезпечені природними ресурсами; майбутньому, у якому людина живе в гармонії з природою, тому, що саме від нас залежить майбутнє Планети!» - йдеться у повідомленні.

Луцьк вже дванадцятий раз братиме участь у цій всесвітній ініціативі. Виконавчий комітет Луцької міської ради підтримує проведення Всесвітньої екологічної кампанії «Година Землі 2019», тому в суботу, 30 березня, на одну годину з 20:30 до 21:30 буде вимкнено підсвітку на Луцькому замку, Театральному майдані, приміщенні Луцької міської ради, освітлення Центрального парку культури та відпочинку, переведено на нічний режим роботи освітлення центральних вулиць та майданів.

«Вимкніть світло і непотрібні електроприлади в квартирі на одну годину 30 березня з 20:30 до 21:30 год. Так ми можемо заощадити половину кіловата, паливо на вироблення цієї кількості електроенергії не спалюватиметься, і відповідно, в атмосферу не буде викинуто приблизно 200 грам вуглекислоти. У масштабах країни це складе більше 10 тисяч тонн», - закликали лучан екологи.

Читайте також: Екологія і протести: позиція луцьких школярів

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024