стрічка

У Горохові буде міськрайонний ЦНАП

29 Березня 2019, 08:35
Фото ілюстративне 976
Фото ілюстративне

На Горохівщину завітали експерти Програми «U-LEAD з Європою» Роман Матвійчук та Станіслав Ющик для обговорення питання створення міськрайонного ЦНАПу.

Візит відбувся 27 березня.

Участь у заході взяли голова Горохівської районної ради Тарас Щерблюк, заступник голови Горохівської районної ради Віталій Клемба, голова Горохівської райдержадміністрації Юлія Гринчук, заступник голови райдержадміністрації Андрій Розтока, Горохівський міський голова Віктор Годик, заступник начальника управління соціального захисту населення Горохівської райдержадміністрації Володимир Тивонюк, представники ЦНАПу Горохівської міської ради та ЦНАПу райдержадміністрації, голова громадської ради при Горохівській райдержадміністрації Людмила Бондар, депутати Горохівської міської ради. 

Метою візиту експертів був аналіз спроможності та розробки технічного завдання відповідно до заявки на участь у фазі впровадження Програми «U-LEAD з Європою» в частині створення ЦНАП Раунд 3, яку подала Горохівська міська рада спільно із ЦНАПом Горохівської райдержадміністрації.

Усі присутні оглянули актовий зал центральної районної бібліотеки, в якому планують реконструкцію для міськрайонного ЦНАПу, обговорили  питання співфінансування цього проекту, а також виготовлення проектно-кошторисної документації.

За рахунок Програми «U-LEAD з Європою» розроблять дизайн ЦНАПу, закуплять меблі для облаштування робочих місць для персоналу та місць для відвідувачів, офісну техніку, програмне забезпечення, а також організують навчання спеціалістів. Приємні враження у присутніх склалися після презентації успішних проектів в інших районах, де вже створили ЦНАПи в рамках Програми «U-LEAD з Європою».

У ході зустрічі домовилися, що виготовлення проектно-кошторисної документації, а також внутрішній ремонт приміщення будуть здійснювати у 2019 році на умовах співфінансування за рахунок коштів районного та Горохівського міського бюджетів.

Головна мета ЦНАПу – створити умови для швидкого вирішення проблем громадян та суб’єктів господарювання, скоротити та спростити процедури отримання суб’єктами звернення адміністративних послуг.

У зв’язку з тим, що в Горохівському районі відсутній сервісний центр МВС, обговорювали питання реєстрації, перереєстрації транспортних засобів, видачі посвідчень водія саме у міськрайонному ЦНАПі. 

Сам проект міськрайонного Центру надання адміністративних послуг планують втілити в життя у 2020 році.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024