стрічка

Волинські мами діток із інвалідністю вперше виступлять на великій сцені

28 Березня 2019, 11:21
1415

До Всесвітнього дня розповсюдження інформації про проблему аутизму у Луцьку покажуть виставу за мотивами однойменної п’єси В. Гібсона «Та, яка створила диво».

Вперше, 4 квітня, на сцені обласного академічного музично-драматичного театру імені Т.Г. Шевченка у постанові гратимуть не професійні актори, а батьки діток із розладами аутичного спектру, – повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Загалом, ідея донести до соціуму через мистецтво театральної гри ті переживання й труднощі, з якими зіштовхуються батьки дітей із аутизмом, належить керівниці громадської організації «Повір у себе» Інні Гачуковій. Вона теж виховує надзвичайну доньку і, до слова, грає одну з ролей у виставі. Решта акторів – мами цієї ж організації. Адже саме вони не з чуток знають про біль відчуження, страх та несприйняття навіть від рідних і друзів, коли ті помічають ознаки хвороби дитини.

За непросте ж завдання зрежисерувати виставу взялася заслужена артистка України Світлана Органіста.

За квитками на виставу «Та, яка створила диво» звертайтеся до Олександра Кваші.

Слід наголосити, що голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко відразу підтримав гарний задум членів ГО «Повір у себе». Бо ж познайомився з батьками та дітками організації ще під час «Осіннього балу – 2018».

Заступники очільника області та керівники структурних підрозділів органу влади, своєю чергою, мали нагоду поспілкувалися з малечею під час кількох етапів флешмобу #Спілкуйся_нарівні. Зокрема, співаючи у караоке з Денисом П’ятигорцем, розважаючись у дитячому центрі «Фіглі-Міглі» з Олександром Киричуком, та катаючись на роликах із начальником та працівницею відділу інформаційної політики облдержадміністрації Каріною Мариневич та Катериною Павловою.

Довідково: Генеральна Асамблея ООН оголосила 2 квітня Всесвітнім днем поширення інформації про проблему аутизму ще в листопаді 2007 року. Загалом же Всесвітня організація аутизму вперше організувала захід на підтримку питання людей із цим захворюванням у 2005-у. Акція мала назву «Запали синім». Відтоді, цей колір став символом організації, а небайдужі громадяни 2 квітня, долучаючись до акції #ублакитному, вдягають одяг різних відтінків синього.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024