стрічка

Волинська єпархія судитиметься за церкву в селах Сірнички та Семеринське

27 Березня 2019, 09:26
Волинська єпархія судитиметься за церкву в селах Сірнички та Семеринське 1585
Волинська єпархія судитиметься за церкву в селах Сірнички та Семеринське

У Луцькому міськрайонному суді розглянули скаргу настоятеля храмів УПЦ в селах Сірнички та Семеринське Локачинського району протоієрея Василя Дем’яновського на бездіяльність прокурора Волинської області.

Скаргу розглянули 18 лютого, – повідомляє Волинська Єпархія Українська Уравославна Церква

Службовець не вніс до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості, що стосувались ряду кримінальних правопорушень щодо громад УПЦ сіл Сірнички та Семеринське, 

14 лютого 2019 року священик звернувся на ім’я прокурора Волинської області з повідомленням про злочин, за яким мало розпочатись досудове розслідування.

Згідно зі скаргою заявника, бездіяльність прокурора Волинської області полягала у невнесенні відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінальних правопорушень, передбачених статтею 161 КК України (Порушення рівноправності громадян залежно від расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками); статтею 178 КК України (Пошкодження релігійних споруд, культових будинків); статтею 179 КК України (Незаконне утримування, осквернення, знищення релігійних святинь); статтею 180 КК України (Перешкоджання здійсненню релігійного обряду);  статтею 295 КК України (Заклики до вчинення дій, котрі загрожують громадському порядку); статтею 296 КК України (Хуліганство);  статтею 341 КК України (Захоплення державних або громадських будівель чи споруд);  статтею 356 КК України (Самоуправство); статтею 364 КК України (Зловживання владою або службовим становищем);  статтею 365 КК України (Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу).

Внесення скарги до ЄРДР було здійснене за рішенням слідчого судді Луцького міськрайонного суду 18 лютого 2019 року, прокурор Волинської області або інша службова особа, уповноважена приймати та реєструвати заяви і повідомлення, були зобов’язані внести відомості до ЄРДР за заявою Василя Дем’яновського та розпочати досудове розслідування.

На початку лютого, опираючись на результат голосування територіальних громад, ПЦУ проголосила своїми Свято-Луківський храм УПЦ в селі Сірнички та Свято-Різдво-Богородичний храм УПЦ села Семеринське Локачинського району. Настоятелем релігійних громад УПЦ в цих населених пунктах залишається протоієрей Василь Дем’яновський. Священик відмовився віддавати ПЦУ рейдерам ключі від храмів, на яких згодом, ними ж були замінені замки. Разом зі своїм батюшкою віруючі збираються на богослужіння у приватному будинку.


Нагадаємо, що першими до ПЦУ у Локачинському районі приєдналися громади сіл Сірнички, Семеринське і Зубильне3 лютого парафія села Зубильне прийняла рішення залишити УПЦ ПМ, 10 лютого настоятель Володимир Бірук не віддав ключі від церкви, «Інтер» приїхав знімати, а люди вирішили відкрити церкву самотужки через тижденьУ Войнині перейти до Православної Церкви України вирішили 10 лютого.. Наступними церквами, які перейшли до ПЦУ на Локачинщині стали Маньківська, громада якої, прийняла рішення 21 лютого. Також перейшла Холопичівська громада та Бубнівська.

Коментарі
29 Березня 2019, 10:34
Молодці попи, заставте органи працювати, а то прийняли позицію глядачів. Спостерігачі хоч фіксують порушення, а наші правоохоронці приїхали, побули присутні і все. Це ж не одинокий конфлікт, а скрізь ніякої реакції.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024