стрічка

Священики з Волині їздили «на поклін» до митрополита Антонія

26 Березня 2019, 19:23
10248

Делегація священиків, які втратили храми на Волині на чолі із отцем Олегом Точинським їздила на прийом до керуючого справами УПЦ МП митрополита Бориспільського і Броварського Антонія.

Офіційний сайт УПЦ МП поки що цієї події не прокоментував. Із Facebook-сторінки митрополита Антонія відомо, що «священики розповіли Його Високопреосвященству про стан справ в общинах, які залишилися без храмових будівель та змушені звершувати богослужіння у пристосованих приміщеннях. В свою чергу владика Антоній подякував отцям настоятелям за стійкість у вірі та сумлінне пастирське служіння у часи випробувань. (…) На завершення зустрічі митрополит Антоній передав у дар для постраждалих парафій Волині необхідне церковне начиння».

Митрополит Антоній відомий також тим, що керує неофіційним відділом безпеки УПЦ МП. Раніше у ЗМІ була інформація, що на Волині за «безпеку» відповідає прес-секретар єпархії Олег Точинський. 

Потім священики взяли участь у прес-конференції на тему: «УПЦ (МП. – ред.) в березні: реакція міжнародних організацій, судові позови, релігійні конфлікти в регіонах – цифри і факти».

Нагадаємо, Район.in.ua повідомляв, що у Волинській єпархії УПЦ МП назріває «двірцевий переворот». За нашою інформацією, отець Олег Точинський речник формує опозицію серед впливових благочинних єпархії, які незадоволені політикою єпископа Нафанаїла. Виданню стало відомо від близького оточення Нафанаїла, що є декілька священиків і благочинних, які уже готові їхати напряму до Канцелярії Київської митрополії УПЦ МП з вимогою змістити владику з Волинської кафедри. Однак, чи була присвячена ця зустріч саме цій проблемі, невідомо.

З фото видно що у складі делегації були: Олег Точинський, прес-секретар Волинської єпархії, благочинний Дмитро Петрущак, колишній настоятель Берестечківського собору, Назарій Філіпович, колишній настоятель церкви у Скобелці Горохівського району, Володимир Тихонюк, колишній настоятель церкви у Клепачеві Ківерцівського району,  Роман Гелета, священик з Жидичина Ківерцівського району, Олександр Шмигаль, колишній настоятель церкви у Кульчині Ківерцівського району,  Андрій Геналюк, колишній настоятель церкви у селі Красноволя Маневицького району, Тарас Берник, колишній настоятель церкви у селі Нічогівка Маневицького району, Петро Сковорода, колишній настоятель церкви у селі Озеряни Луцького району, 






1



1


 

Коментарі
26 Березня 2019, 22:05
Двірцевий - від слова двірці.... яке слово, така і журналістика....
26 Березня 2019, 22:13
ДВІРЦЕ́ВИЙ, а, е. Прикм. до дворець 1. Будучи при дворці, Радищев спостерігав усі мерзоти двірцевого життя (Вісник АН УРСР, 8, 1949, 8); В Царському Селі влітку алеєю двірцевого парку прогулювався молодий цар (Олександр Довженко, I, 1958, 395). <br/>▲ Двірцевий переворот — насильницька зміна монарха силами придворних кіл, без участі народу.<br/><br/>Словник української мови: в 11 томах.
26 Березня 2019, 23:57
Як той дєдько дородатий, що стріляв не в тюьрязі???
27 Березня 2019, 02:14
бо зарплату хочуть
27 Березня 2019, 14:40
зїздили,і їм подякували.А далі що?Піяр чистої води.
27 Березня 2019, 21:42
Ну ти скажи- розкольниками людей називає, ото пасти! Розкололо б тебе!
28 Березня 2019, 12:09
То пацани приїзжали за інструкціями і батареями до рацій.
Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024