стрічка

«Богдан» має потужності для оновлення муніципальних автопарків сучасною великогабаритною технікою

25 Березня 2019, 16:11
1118

Уряд планує прибрати малогабаритні автобуси з українських міст за п’ять років – на зміну їм на дороги мають вийти транспортні засоби середньої і великої місткості.

Українські автовиробники вже готові взятися за оновлення муніципальних автопарків сучасною великогабаритною технікою європейського зразка, щоб втілити задум Міністерства інфраструктури. Про це йдеться в повідомленні корпорації «Богдан».

«Луцький «Автоскладальний завод №1» «Богдан Моторс» завдяки модернізованим потужностям здатен виробляти до 6 тисяч одиниць громадського транспорту на рік. Це можуть бути автобуси різного класу, а також низькопідлогові тролейбуси. Усі ці зразки не поступаються європейським аналогам, а також відповідають загальносвітовим стандартам якості. Тож підприємство може вже зараз почати оновлення громадського транспорту в містах», - йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

У «Богдані» зауважили, що пришвидшення такого процесу залежить і від органів місцевого самоврядування. Так, в Україні вже є приклади успішного оновлення автопарків завдяки програмі «Міський громадський транспорт в Україні», яка фінансується за рахунок коштів Європейського банку реконструкції та розвитку і Європейського інвестиційного банку. До угоди приєдналися 11 міст, які прагнуть оновити транспортну систему.

В її рамках нові автобуси та тролейбуси «Богдан» вже були відправлені до низки регіонів України. А цього року компанія виграла тендери на виготовлення партій низькопідлогових тролейбусів для Києва, Сум та Харкова. Крім того, «Богдан Моторс» продовжує виконувати контракт на постачання 12-метрових автобусів до Івано-Франківська.

Читайте також: «Богдан» виграв тендер на виробництво сучасних низькопідлогових тролейбусів для Сум

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024