стрічка

Для сільських амбулаторій на Ковельщині придбали нові автомобілі

24 Березня 2019, 15:51
2103

Для сільських амбулаторій Ковельщини державним коштом придбали два автомобілі.

Про це повідомляється на сторінці Ковельської РДА у Facebook.

У період новорічних свят новими автомобілями збагатилися амбулаторії загальної практики сімейної медицини сіл Облапи, Поворськ та селища Голоби, а нині, державним коштом закупили ще два автомобілі марки «Renault Ducter» (Рено Дастер) для амбулаторій сіл Тойкут та Уховецьк, які з нуля почнуть зводити найближчим часом.

Урочиста передача автомобілів відбулася 20 березня у Ковельському МТМО.

Зазначається, що нині триває активна фаза реформування первинної ланки медицини, тому на рівні найвищої державної влади і на місцях робиться все для того, аби поліпшити якість надання первинних медичних послуг пацієнтам. Зміцнення матеріальної бази і забезпечення новим медичним обладнанням амбулаторій загальної практики сімейної медицини, будівництво нових амбулаторій у сільській місцевості і придбання для кожної амбулаторії легкових автомобілів – один із важливих напрямків реформи сільської медицини, ініційованої Президентом України.

«Вагомі зміни у реформуванні сільської медицини відбуваються і на Ковельщині, тож нині функціонує 72 фельшерсько – акушерських пунктів, 12 амбулаторій загальної практики сімейної медицини, ведеться реконструкція приміщення під амбулаторію у співробітництві зі Світовим банком у селі Зелена, виділені кошти з державного бюджету на будівництво нових амбулаторій у селах Тойкут і Уховецьк, планується будівництво нової амбулаторії у селі Дубове. Автомобілі для амбулаторій - це ще один крок до наближення медицини до людей, адже сімейні лікарі матимуть можливість оперативно здійснювати виїзди до пацієнтів, транспортувати тяжкохворих у міські медичні заклади. Відтак, поетапно та змістовно підвищується якість медицини у сільській місцевості», – сказав голова Ковельської РДА  Віктор Козак.

Не менш урочисто та святково сприйняли звістку про подарунки – легкові автомобілі для амбулаторій загальної практики сімейної медицини сіл Тойкут та Уховецьк місцеві жителі. Оплесками вітали новенькі авто на подвір’ях місцевих медичних установ.

 






Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024