стрічка

У Локачах фінішував відбірковий етап проекту «Свої». ФОТО

23 Березня 2019, 17:03
Свої 2403
Свої

Творчий проект «Свої», який проходить у Локачинському районі за підтримки Благодійного фонду Сергія Мартиняка, продовжує шукати все нові і нові здібності.

Святкове дійство в райцентрі було настільки яскравим та насиченим, що глядачі заледве справлялися перелаштовуватись з однієї хвилі емоцій на іншу.

Таланти, представлені учасниками проекту у фойє та на сцені районного будинку культури, вражали своєю неординарністю та вишуканістю, наповнивши присутніх цілою низкою щирих почуттів. 

Фестиваль розпочався оглядом творчої виставки. Чудові роботи у номінації «Своїми руками» представили Інна Присяжнюк (миловаріння), Олена Романюк (писанки, витинанки), Людмила Михайлюк (ляльки, вироби з бісеру), Світлана Дячук (вишивка бісером), Іван Хамежук (геральдика), народні майстри України – Микола Поляков (гончарство) та Оксана Деревич (декоративний розпис). Творіння цих народних умільців нікого не залишили байдужими. Присутні милувалися побаченим, дивувались здібностям та наполегливості майстрів, а також мали можливість придбати вироби, що припали до душі.

Іван Хамежук
Іван Хамежук

Інна Присяжнюк
Інна Присяжнюк

Людмила Михайлюк
Людмила Михайлюк

Оксана Деревич
Оксана Деревич

Олена Романюк
Олена Романюк

Світлана Дячук
Світлана Дячук

Приємно також, що проект знайшов у Локачах творчих учасників, які заявили про себе у номінації «Своїм розумом». Бізнес-ідеї розробили та представили Микола Поляков («Піч для випалювання гончарних виробів») та Інна Ковальчук («Придбання звуко-підсилюючої апаратури»).

Микола Поляков
Микола Поляков

Про роботи такого напрямку Оксана Нерода – координатор проекту, відгукнулась так:

«Ми всі сподіваємось і навіть впевнені у тому, що презентовані бізнес-проекти пройдуть у наступні етапи конкурсу і мають великі шанси на перемогу».

Величезний творчий потенціал продемонстрували локачани і в номінації «Своїм серцем». Одна за одною тут линули пісні, радуючи присутніх чуттєвим виконанням. Заворожив глядацьку залу співочим талантом в поєднанні з танцювальними рухами фольклорний гурт «Дивограй», який виступив із композицією «Пташок викликаю із теплого краю». Анна Ривачук змалювала тяжку заробітчанську долю у пісні «Повернись». Учасники ансамблю «Калинонька» ніжно і трепетно заспівали «Батькові пісні», а у виконанні ансамблю «Україночки» прозвучала пісня «Аркан».

Ансамбль «Калинонька»
Ансамбль «Калинонька»

Ансамбль «УКраїночки»
Ансамбль «УКраїночки»

Гурт «Дивограй»
Гурт «Дивограй»

 

Веселу пісеньку «Іграшки» виконала Вікторія Власюк, композицією «Ой верше, мій верше» потішив гурт «Веретенце». Знайшли притулок у серці кожного слухача пісні «Олівці» у виконанні ансамблю «Школярик», «Цвіте терен» – Богдани Крутій, «Ой летіли журавлі» – Христини Поліщук, «Музика серця» у виконанні старшої групи народного художнього колективу, «Причарувала» – Василя Костючка, «Падала зірка» – Сергія Стасюка, «Усміхнися мені» – Катерини Коришко, «Кам’яна гора» – Марини Мельничук.

Ансамбль «Школярик»
Ансамбль «Школярик»

Богдана Крутій
Богдана Крутій

Василь Костючко
Василь Костючко

Вікторія Власюк
Вікторія Власюк

Гурт «Веретенце»
Гурт «Веретенце»

Катерина Коришко
Катерина Коришко

Марина Мельничук
Марина Мельничук

Сергій Стасюк
Сергій Стасюк

Старша група народного художнього колективу
Старша група народного художнього колективу

Христина Поліщук
Христина Поліщук

Вразили щирістю художнього слова декламатори Марта Похила (поезія Тараса Шевченка «Хустина») та Діана Фордюк (вірш «Балада про дві душі»). 

Діана Фордюк
Діана Фордюк

Марта Похила
Марта Похила

Своїми талантами зачарували усіх на конкурсі юні музиканти. У виконанні Ірини Нероди прозвучав музичний твір Мирослава Скорика «Мелодія», Соломія Федорів виконала сонату для фортепіано №3 (Бетховен).

Ірина Нерода
Ірина Нерода

Соломія Федорів
Соломія Федорів

Також своїми дивовижними виступами потішили тріо саксофоністів у складі В. Вільчинського, М. Хамуди та І. Хімічука (концертмейстер А. Юхимюк), бандурист Вадим Лобарчук,  учасники інструментальних ансамблів «Матіола» та «Кульбаба Нео», естрадного ансамблю «Фреш мюзік». А за мить глядачі насолоджувались танцем «Запальна латина» у виконанні Романа Полякова та Анастасії Киричук.

Ансамбль «Кульбаба NEO»
Ансамбль «Кульбаба NEO»

Ансамбль «Фреш мюзік»
Ансамбль «Фреш мюзік»

Гурт «Матіола»
Гурт «Матіола»

Роман Поляков та Анастасія Киричук
Роман Поляков та Анастасія Киричук

Тріо саксофоністів
Тріо саксофоністів

На завершення концертної програми Оксана Нерода учасникам проекту вручила дипломи, дякуючи усім за те, що з трепетом і любов’ю віднеслися до участі у конкурсному відборі. Також вона нагадала, що з 1 квітня відкриється лінія для Інтернет-голосування, та запросила всіх бути активними, підтримати «СВОЇх», а також висловила віру в те, що таланти нашої Локачинщини почують та побачать невдовзі за межами району, а, можливо, і області.

Нагадаємо, що «СВОЇ» побували в Привітному, пізніше завітали в ОзютичіСтарий ЗагорівЗаячиці та Затурці.

Людмила Мельничук

Фото автора

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024