стрічка

Гори сміття та шприців: у Луцьку прибирали ботанічний сад. ФОТО

22 Березня 2019, 14:20
2177

У Луцьку студенти Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки прибирали Луцький ботанічний сад.

Захід влаштували у п’ятницю, 22 березня.

Організувала прибирання Волинська обласна державна адміністрація. Окрім студенів, до акції долучились волонтери із Волинського обласного центру зайнятості. Варто зазначити, що територія Луцького ботанічного саду належить саме СНУ.

Роботи у ботанічному саду виявилось багато, адже після зими його територія – занедбана. Повсюди розкидане сміття, пусті пляшки, недопалки та навіть шприци.

До прибирання долучився і голова Волинськокої обласної державної адміністрації Олександр Савченко. За його словами, він неодноразо чув про те, що територія ботанічного саду засмічена і потребує прибирання.

«Це дуже важлива справа. Я чув від людей і читав в ЗМІ, що тут дуже захаращена територія. На жаль, тут дуже брудно. Я, як прибирав, то бачив на землі багато медичних шприців.  Часом бачили на одному метрі по декілька. Напевно, тут шикарна нічна зона відпочинку.  Тому ми звернулись до ректорату, вони наш почули. Також нас почув Центр зайнятості Волинської області. Вони також взяли волонтерів з числа тих людей, які перебувають у них на обліку», – зазначив очільник області.








Також додав, що дітей вже в садочках необхідно вчити дбайливо відноситись до навколишнього середовища.

«Для того, щоб люди тут не смітили, їх треба вчити з дитинства. Треба в дитячих садочках про це говорити, щоб привчити до філософії порядності», – зазначив Олександр Савченко.

Нагадаємо, що Ботанічний сад заснували у 1977 році. Щоправда, після незалежності він почав занепадати. На правобережній ділянці саду стоїть неофіційний символ Луцька — «слоненя». Це – колишній фонтан зі скульптурою слона. Кажуть, спочатку він зображав героїв байки Крилова «Слон і Моська». Збудували його ще у 1950-і роки. Згодом фонтан перестав працювати, тож його переробили у квітни.

Лучани неодноразово скаржились, що нині за ботанічним садом мало хто доглядає. Там часто відпочивальники лишають після себе гори сміття.

Міністерства екології та природних ресурсів України запевняє, що Луцький ботанічний сад потребує збереження та становлення.





































 

 

 

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром