стрічка

Острозька академія в ТОП-20 «зарплатного рейтингу» університетів

21 Березня 2019, 12:01
Острозька академія 1535
Острозька академія

У журналі «Гроші» № 05 (380) за 14–27 березня оприлюднили зарплатний рейтинг закладів вищої освіти (ЗВО) 2018 року. Національний університет «Острозька академія» також потрапив до цього переліку.

Учасником зарплатного рейтингу журналу «Гроші» може стати будь-який виш. Для оцінки провідні українські університети були розділені на декілька списків за спеціальностями, зокрема: гуманітарні, технічні, юридичні, економічні, будівельні, сільськогосподарські. Фактично місце ЗВО визначали роботодавці, які виставляли випускникам оцінки за шкалою від 0 до 10 (оцінки 0, 2, 5, 10), де найнижчий бал означав «найімовірніше не запропоную роботу», а найвищий – готовність прийняти на роботу за зарплатою вищою за середньоринкову для цієї спеціальності.

«Уже не перший рік ми спостерігаємо, як зростає попит на випускників не найпрестижніших у традиційному розумінні вишів. Крім того, бізнес, який винаймає молодих працівників, ретельно вивчає резюме не тільки випускників столичних, а й регіональних університетів, шукаючи тих, хто має реальний досвід, а не тільки хороші оцінки», – відзначають у журналі.

Однак творці рейтингу зізнаються, що впродовж декількох років позиції університетів-лідерів майже не змінюються. А от у рейтингу Острозької академії є динаміка.

НаУОА ввійшов до «зарплатного рейтингу» в категоріях економічних, юридичних і гуманітарних спеціальностей.

Серед університетів, які готують фахівців у сфері економіки, Острозька академія виросла на шість позицій, порівняно з 2017 роком, і посідає 19 сходинку з оцінкою 6,38. У рейтингу гуманітарних спеціальностей НаУОА піднявся на 15 місце, маючи 5,57 бала. В обох випадках роботодавець готовий запропонувати випускникові вакансію зі зарплатою, дещо вищою за середньоринкову.

Серед рейтингу найоплачуваніших випускників юридичних спеціальностей НаУОА посідає 19 місце, маючи 4,92 бала (роботодавець готовий запропонувати випускникові вакансію зі середньоринковою для спеціальністю зарплатою).

Рейтинг випускників-гуманітаріїв
Рейтинг випускників-гуманітаріїв

Рейтинг економічних спеціальностей
Рейтинг економічних спеціальностей

Рейтинг юридичних спеціальностей
Рейтинг юридичних спеціальностей

 

Принагідно зазначимо, що оцінювали випускників переважно компанії банківської, юридичної, будівельної, сільськогосподарської галузей, що спонукає замислитися щодо об’єктивності рейтингу, зокрема гуманітарних спеціальностей.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024