стрічка

На Волині зростає кількість хворих на туберкульоз

21 Березня 2019, 11:28
На Волині зростає кількість хворих на туберкульоз 1046
На Волині зростає кількість хворих на туберкульоз

У Рожищенському, Локачинському, Ковельському, Луцькому, Турійському і Шацькому районах реєструють високу захворюваність туберкульозом легень.

У зоні ризику виникнення захворювання на туберкульоз перебуває кожен з нас, не залежно від соціального стану, роботи, умов проживання чи харчування, – повідомляє Волинський обласний лабалаторний центр.

На збудника — туберкульозну паличку, згубно діють сонячні промені, тому на вулиці заразитись туберкульозом мало ймовірно.

Але можливість «підхопити» небезпечного збудника, в першу чергу, мають особи із зниженою опірністю організму (які зловживають алкоголем, тривалий час палять чи вживають наркотики). Ризик заразитись збільшується у місцях скупчення людей: у громадському транспорті, на вокзалах, при відвідуванні театру чи кафе тощо.

Читайте також: У Локачинському районі зареєстрували спалах кору у новому році.

Тому, щоб не захворіти на туберкульоз, рекомендуємо: вести здоровий спосіб життя, повноцінно харчуватися та відмовитись від шкідливих звичок (щодо вживання алкоголю, тютюну та наркотичних речовин); спокійно відноситись до стресових ситуацій, своєчасно проходити медичні огляди та обов’язково вакцинувати проти туберкульозу новонароджених дітей тощо. А сидіння вдома за телевізором чи комп’ютером, замінити прогулянкою на свіжому повітрі.

Нагадаємо, що У Локачинському районі зросла кількість захворювань діарейної групи.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024