стрічка

Понад 10 тисяч автобусів «Богдан» перевозять українських пасажирів по всій країні

19 Березня 2019, 12:14
Понад 10 тисяч автобусів «Богдан» перевозять українських пасажирів по всій країні 1047
Понад 10 тисяч автобусів «Богдан» перевозять українських пасажирів по всій країні

Дорогами України наразі курсує 10 548 автобусів виробництва «Богдан Моторс».

Вони щоденно обслуговують пасажирів по всій країні, йдеться в повідомленні прес-служби корпорації «Богдан».

Кількість нових сучасних автобусів українського виробника щорічно росте, поступово витісняючи старий транспорт. Українські міста поступово оновлюють свої автопарки автобусами, що відповідають європейським нормам якості та безпеки.

«Наша компанія у всі часи відповідала на інфраструктурні виклики, які поставали перед українськими містами. У 90-і роки «Богдан» оперативно вирішив проблему нестачі громадського транспорту, запустивши виробництво малогабаритних автобусів. Нині ця техніка застаріла і морально, і фізично і потребує заміни великими сучасними автобусами та тролейбусами, які відповідають європейським нормам. «Богдан Моторс» уже має багаторічний досвід у випуску такого громадського транспорту, який курсує не лише низкою українських міст, а й у країнах ЄС», – йдеться в повідомленні компанії.

У «Богдані» зазначають, що міста з великою кількістю населення потребують нової великогабаритної техніки. Саме такий транспорт уможливить безпечне та комфортне перевезення всіх наявних пасажирів, а також розвантажить дороги і зменшить затори. Це підтверджують висновки численних експертів-урбаністів, які наголошують на важливості оновлення автопарків для розвитку міст.

«Пасажирам необхідне забезпечення належної якості перевезень. Цього можна досягнути тільки завдяки сучасним зразкам громадського транспорту – низькопідлоговим автобусам й тролейбусам з кондиціонуванням, які є зручними для всіх категорій населення. В тому числі і для маломобільних категорій – літніх людей та людей з інвалідністю, пасажирів із дітьми», – зауважили в корпорації.

Нагадаємо, корпорація «Богдан» вже співпрацює з органами місцевого самоврядування у рамках проекту «Міський громадський транспорт в Україні», який фінансується за рахунок коштів Європейського банку реконструкції та розвитку і Європейського інвестиційного банку. Завдяки цій програмі зручні автобуси й тролейбуси обслуговують пасажирів низки українських міст.

Читайте також: «Екологізація» громадського транспорту – наша найближча та безальтернативна перспектива», – директор луцького автозаводу Дмитро Писаний

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024