стрічка

У храмі села Доросині – новий настоятель

19 Березня 2019, 11:24
3712

У церкву Апостола Луки в селі Доросині Рожищенського району призначили нового священика. Настоятелем храму став отець Василь Михайлишин.

Про це повідомляють місцеві жителі. 

Нагадаємо, релігійна громада села Доросині розпочала процедуру приєднання до ПЦУ.

«Останнім часом недоброзичливці поширювали інформацію про відсутність священника в церкві Апостола Луки в селі Доросині й інші нісенітниці. Хочемо спростувати цю інформацію», – заявляють мешканці села.

До цього декілька богослужінь в селі Доросині проводив Благочинний Рожищенської округи протоієрей Василь Шняк. Минулої неділі перше богослужіння у храмі Апостола Луки ПЦУ в селі Доросині провів нещодавно призначений настоятель храму, протоієрей отець Василь Михайлишин.

Читати також: Повна церква: у Доросинях відбулась перша служба у складі ПЦУ

Як і в минулі декілька неділь, в храмі було багатолюдно. Обряд введення до храму своєї дитини провела сім’я Кравчуків. Священик провів сповідь прихожан та причастив Святими Таїнствами. Звучали молитви за здоров’я прихожан та їх близьких. Поминальні молитви за спочилих. У кінці служби священик звернувся до прихожан.

На думку багатьох присутніх, радує те, що священик з хорошою підготовкою, обіцяє прислухатись до думки громади і спільно вирішувати всі справи.

Читати також: Три десятки доросинівців пішли молитися у хату, щоб не йти у ПЦУ

Дещо змінилось й ставлення до послуг за церковні треби. Тепер, за рішенням церковної двадцятки, людина, яка має фінансові труднощі, може отримати для молитви безкоштовно дві свічки.

«І ще одна новина, яка говорить про настрої людей. З одного з сусідніх сіл до нашого священика звернулась молода сім’я з бажанням охрестити свою новонароджену дитину в храмі, який належить до Православної церкви України. Обряд хрещення відбудеться через декілька днів. На жаль, в селі, де проживає ця сім’я, храм РПЦ», – розповідають у Доросинях.







Микола ВАВРЕНЧУК

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024