стрічка

У Луцьку може зникнути транспортне сполучення між двома мікрорайонами

18 Березня 2019, 18:02
2259

У Луцьку перевізник ПрАТ «Луцьке АТП 10701», який обслуговує сполучення «Вересневе – Адреналін Сіті», може відмовитись від маршруту.

За словами представниці ініціативної групи ЛПЗ Оксани Семенюк, цим шляхом маршрутне таксі №4 їздило лише три тижні. Це був випробувальний термін. В кінці березня планують провести тендер, під час якого офіційно затвердять, хто ж обслуговуватиме маршрут «Вересневе – Адреналін Сіті». Однак, нинішній неофіційний перевізник заявив, що маршрут нерентабельний, і від участі у тендері він може відмовитись.

«Цей маршрут №4, який нещодавно відновили, дали на тимчасовій основі Сергію Дьоміну. В кінці березня буде тендер, на участь в якому  документи подав лише він. Але, перевізник поїздив три тижні, і сказав, що для нього це нерентабельно. Він сказав нашому депутату Миколі Яручику, що, можливо, відмовиться від цього маршруту. І виходить, що ми знову без маршрутки будемо», – скаржиться жінка.

Також додає, що протягом випробувальних тижнів перевізник не подав до Управління транспорту графіки, за якими курсує маршрутка.

«Ми їздили до начальника управління транспорту, то він сказав, що треба якось це питання вирішувати. І ми сумніваємось, що перевізнику цей маршрут невигідний. Він ж вибрав той шлях, який він сам захотів», – каже Оксана Семенюк.

У свою чергу директор ПрАТ «Луцьке АТП 10701» Сергій Дьомін розповів, що маршрут «Вересневе – Адреналін Сіті» не користується великою популярністю.

«Коли ми зустрічались в Управлінні транспорту з ініціативною групою людей, яка вела мову про необхідність відновлення такого маршруту, то ми прислухались до людей. Тим більше, вони переконували, що перевізник не прогадає, буде заробляти і якісно обслуговувати. Але, на привеликий жаль, ситуація насправді набагато гірша: пасажиропотік там недостатній , на сьогоднішній день принаймні, аби назвати маршрут рентабельним. А працювати у збиток собі у вигляді благодійної допомоги, то фінансовий стан підприємства не дозволяє цього робити», – зазначив перевізник.

Також додав, що в «годину пік» людей їздить багато, а вже після 10-ої години і до кінця дня – потік невелкий.

«Є таке поняття у перевізників, як наїздити маршрут, щоб можна було призвичаїтись до нього. На це часом треба два-три місяці. Ми від’їздили місяць, і ситуація поки що не така, аби вселяла в нас якісь сподівання. На сьогодні ми зважуємо всі питання, але може так трапитись, що маршрут обслуговувати не будемо», – додав він.

Нагадаємо, що  у зв'язку зі зверненням мешканців районів Вересневе та ЛПЗ щодо налагодження транспортного сполучення,  внесли зміни у розклад руху автобусного маршруту №4. Замість «Залізничний вокзал –  «Калина»,  маршрутка курсувала за маршрутом «Вересневе – Адреналін Сіті».

Також на маршрут №4 оголосили конкурс на перевезення пасажирів автомобільним транспортом, в результаті якого призначається перевізник, який захоче обслуговувати цей маршрут.

Коментарі
18 Березня 2019, 22:34
Потрібно продовжити до кінцевої 9а щоб більший попит був!
18 Березня 2019, 22:59
А яка маршрутка буде їздити до дачного масиву "Промінь" та "Калина".
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024