стрічка

У Шацьку працівники центру зайнятості та гімназисти садили дерева. ФОТО

18 Березня 2019, 19:15
Спільно відновлювали «зелені легені планети» 1257
Спільно відновлювали «зелені легені планети»

Працівники Шацької районної філії Волинського обласного центру зайнятості спільно із Державним підприємством «Шацьке учбово-досвідне лісове господарство» та за участю вихованців шкільного лісництва Шацької школи-гімназії долучилися до відновлення «зелених легень планети» – насадження нових лісів.

Цього разу учні стали активними учасниками акції «Посади дерево», – інформують у прес-службі філії центру зайнятості.

Вони разом з працівниками лісового господарства лісничим Віктором Мелюхом, лісниками Іваном  Кущиком та Володимиром Марковичем проводили насадження нових дерев – однорічних саджанців сосни звичайної на території Шацького лісництва площею близько 1 га, примножуючи все нові та нові площі лісових насаджень.

Зацікавлені школярі тепер практично змогли освоїти отримані знання, як висаджувати ліс. Дрібненький весняний дощик не став перешкодою в роботі, здається, навпаки – сприяв хорошому настрою учнів, бо роботу закінчили вчасно. 

По закінченню акції учні отримали солодкі гостинці від лісничого Шацького лісництва Віктора Мелюха, який подякував за посильну допомогу школярам і закликав їх берегти дивовижний світ природи. 

«Шкільне лісництво впевнено стає осередком профорієнтаційної роботи із старшокласниками, здійснення допрофесійної підготовки юних лісівників»,– вважає керівник шкільного лісництва Ігор Вільнер, викладач лісового коледжу ім. В.В.Сулька.

Він впевнений, що саме така участь у практичній діяльності допомагає школярам більше дізнатися про професії лісової галузі.
Час показав, що чимало вихованців учнівських лісництв вибирають лісівничі спеціальності, вступають до коледжів і вишів, які готують кадри для лісоведення та лісовідновлення, охорони і догляду зеленого друга людини. Профорієнтаційна робота, яку проводимо серед учнівської молоді, допомагає визначитись у виборі професії. І навіть ті діти, які в майбутньому не оберуть професію лісівника, на все життя збережуть любов до природи, до праці, гордість за посаджений ними ліс. 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024