стрічка

Як у Раків Лісі вперше правили службу Божу на українській мові

18 Березня 2019, 13:10
3355

Служба відбулася попри конфлікт, який виник між парафіянами Свято-Благовіщенського храму Православної церкви України та прихильниками Московського патріархату.

Нагадаємо, 17 лютого у Раків Лісі вирішили приєднатися до ПЦУ.

Згодом до статуту Свято-Благовіщенської релігійної громади зареєстрували зміни. Однак у храмі служби не проводилися оскільки сільська рада прийняла рішення про його опечатування через ворожнечу збоку прихильників московського патріархату.

Натомість громада УПЦ на чолі зі священослужителем, який раніше тут був кліриком, служила у наметі на території храму.

У неділю, 17 березня, парафіяни Свято-Благовіщенської церкви ПЦУ прийшли на службу.

На церковному подвір’ї уже зібралися прихильники УПЦ. Жителі села Раків Ліс розповідають, що серед них було чимало немісцевих.

Раківлісці впізнавали там людей із Ратнівщини, Маневиччини. А Велимченська ОТГ навіть офіційно визнала участь своїх жителів у подіях у Раків Лісі.

 


 

Ці люди не пускали прихильників ПЦУ до храму. Тож виник конфлікт. Сталася штовханина, люди шарпалися.

Коли настоятель церкви Благовіщення Пресвятої Богородиці отець Миколай із прихожанами все ж зайшли на церковне подвір’я, вони провели богослужіння. Це була перша відправа на українській мові у Раків Лісі.

Читайте також: Нафанаїлу не вдалося втримати настоятеля раківліської парафії у Московському патріархаті

Як повідомили Район.Камінь-Каширський, парафіяни раковоліського храму мають намір заявити у поліцію на прихильників УПЦ, які перешкоджали у проведенні богослужіння.

Слід зазначити, що раніше прихильники УПЦ вирішили судитися за церкву.

Як повідомляє прес-служба Волинської єпархії УПЦ МП, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесли скаргу новопризначеного священика громади УПЦ МП села Раків Ліс Камінь-Каширського району на бездіяльність прокурора Волинської області.

Також оскаржили до окружного адміністративного суду розпорядження голови Волинської ОДА про перереєстрацію громади УПЦ на користь ПЦУ та рішення сесії сільської ради про опечатування храму.

 

Коментарі
27 Березня 2019, 16:21
Іуди є і по цей час, тільки ціна зради відрізняється(((
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024