стрічка

Ратнівщина: чи можуть приєднати село Краска до Заболоттівської громади

17 Березня 2019, 14:03
Звернення громадян 1768
Звернення громадян

В управління містобудування та архітектури Волинської ОДА у 2018 році надійшло 56 письмових звернень громадян.

Отримані звернення реєструвалися у журналі реєстрації письмових звернень (пропозицій, заяв та скарг) громадян, після чого протягом визначеного законодавством терміну розглядалися фахівцями управління, – повідомляють у звіті.

У зверненнях, зокрема, порушувались питання про:

– можливість відʼєднання села Краска від Здомишельської сільської ради та приєднання до Заболоттівської ОТГ Ратнівського району;

– незгоду громадян з входженням Веселівської сільської ради до складу Торчинської ОТГ Луцького району та сприяння в проведенні з цього приводу повторних громадських слухань;

– приєднання села Холопичі до Затурцівської ОТГ Локачинського району;

– призупинення виборчого процесу в Торчинській ОТГ Луцького району;

– відʼєднання села Кадище від Дідичівської сільської ради та приєднання до Цуманської ОТГ Ківерцівського району;

– надання розʼяснення щодо утворення Марʼянівської ОТГ Горохівського району та призначення перших виборів у зазначеній громаді;

– правомірність об’єднання Березовичівської та Війницької сільських рад у Війницьку ОТГ Локачинського району;

– приєднання села Ставки та села Крать до Оваднівської ОТГ Володимир-Волинського району;

– сприяння в отриманні права власності на земельні ділянки, що виділялися соціальним працівникам у 90-х роках;

– сприяння у електрифікації вул. Героїв Майдану в смт Стара Вижівка Старовижівського району;

– спільне користування сусідами заїздом до помешкання;

– сприяння у виділенні земельної ділянки  учаснику АТО;

– проведення перевірки щодо правомірності приватизації земельної ділянки під незавершене будівництво (вул. Шевченка,2 село Зелена, Ковельський район);

– пришвидшення розробки технічної документації на земельну ділянку учасника бойових дій в зоні АТО;

– надання у власність земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства в смт Цумань Ківерцівського району.

У визначені дні в управлінні проводився особистий прийом громадян керівництвом управління, де громадяни отримували консультації, рекомендації та аргументовані роз’яснення з порушених ними питань. Реєстрація прийому громадян велась у журналі особистого прийому громадян.

Протягом 2018 року на особистому прийомі у керівництва управління побувало 8 осіб (у 2017 році – 3). Питання, що розглядались на прийомах, стосувались: проблем у ході процесу децентралізації в Камінь-Каширському районі; порядку подання документів з об’єднання територіальної громади в обласну державну адміністрацію для звернення в ЦВК; процесу об’єднання громад та перспективи утворення нових ОТГ в області; проблемних питань, що стосуються внесення змін до Перспективного плану формування територій громад Волинської області; порядку використання обʼєднаними територіальними громадами коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури ОТГ.

Відповідно до плану роботи управління питання про роботу зі зверненнями громадян у 2018 році було предметом розгляду на оперативній нараді у заступника начальника управління.

На нараді було прийнято рішення і надалі при розгляді звернень громадян дотримуватись відповідних вимог нормативних та розпорядчих документів. Було наголошено на урахуванні в подальшій роботі зауваження керівництва управління щодо більш тісної співпраці управління з місцевими органами містобудування та архітектури, а також щодо приділення особливої уваги розгляду звернень учасників антитерористичної операції на Сході України та членів їхніх сімей, інвалідів й інших пільгових категорій населення та тих звернень, що потребують невідкладного вирішення.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024