стрічка

Нововолинськ: перед гірниками шахти №9 погасили заборгованість по зарплаті

16 Березня 2019, 11:25
1320

Шахта № 9 «Нововолинська» у лютому виконала план з видобутку вугілля. Це сталося вперше з 2014 року.

У лютому на копальні видобули більше 4,5 тисяч тонн вугілля. Виконання плану дозволило не тільки виплатити гірникам усю заборговану зарплату, а й – премію, – йдеться у сюжеті Сфера-TV.

Позитивні зміни стали можливими завдяки тому, що волинським шахтам нарешті дозволили самим продавати вугілля. Раніше вони це робили через державну фірму – посередника, а гроші потім доводилося «вибивати» місяцями.

Читайте також: Докопалися, Або коротко про стан справ у вугільній промисловості Волині. ОГЛЯД

Тепер же, кажуть шахтарі, керівництво країни почуло їх – і стало допомагати. Шахти самі продають своє вугілля, вчасно отримують гроші, розраховуються з працівниками, оновлюють обладнання. Нещодавно на шахті №9 з’явився новий прохідницький комбайн вартістю 7,5 мільйонів гривень. Цікаво, що підприємство, яке його поставило, дозволило заплатити за техніку пізніше – коли гірники матимуть прибуток. Також на копальні взялись за обстеження і ремонт обладнання, яке опускає шахтарів під землю. Такого тут не робили чотири роки.

Наприкінці 2019 року на шахті планують відкрити нову лаву. Це, кажуть гірники, дозволить наростити потужності і вийти на прибуток.

«Зараз головна ціль – підготовка нової лави, яка буде змонтована на новій техніці, бо наша, як би не було шкода, але є морально застарілою. Будемо переходити на інші комбайни, конвеєра, готуємо шахту до нормального видобутку для того, щоб вона могла не тільки працювати в беззбитковому режимі, а й з прибутком», – розповів директор шахти №9 Павло Танчев.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024