стрічка

У двох школах Ковеля стартував проект з сортування сміття

16 Березня 2019, 18:08
У двох школах Ковеля стартував проект з сортування сміття 1307
У двох школах Ковеля стартував проект з сортування сміття

У Ковелі стартував освітній екологічний проект «Україна без сміття».

Про це повідомляється на сайті Ковельської міської ради.

На базі міської гімназії імені Олени Пчілки і школи № 10 розпочали реалізацію освітнього екологічного проекту «Україна без сміття». Основне його завдання полягає в навчанні школярів правильно сортувати відходи, розподіляючи ресурсноцінні компоненти (папір, скло, метал, пластик) і органічні рештки.

Як розповідає головний спеціаліст відділу з питань цивільного захисту та екологічної безпеки Оксана Козакевич, з міського фонду охорони навколишнього природного середовища виділили кошти на оплату навчальних лекцій для школярів.

Також за гроші фонду придбали сортувальні набори початківця, які складаються з трьох контейнерів, виготовлених з п’ятишарового картону з ламінованими верхніми кришками та призначені для багаторазового використання (термін служби до 7 років). Вартість одного набору становить 500 гривень. У  міській гімназії встановили 6 комплектів, а у школі №10 – 14.

Сортуючи сміття, та здаючи на переробку, заклади отримають кошти, які надалі спрямують на потреби, визначені саме школярами шляхом голосування (придбання спортивного інвентарю, розвиваючих ігор, проведення різноманітних екскурсій, походів тощо).

Представники громадської організації «Україна без сміття» з Києва прочитають лекції у міській гімназії та школі №10. Майже усі школярі цих навчальних закладів їх прослухають і довідаються від спеціалістів, чим загрожує планеті накопичення побутових відходів і як можна розумно використати пластик, папір, скло, яку отримати з цього вигоду. 

Зокрема, лекторка Катерина Хоменко каже, що  поки в Україні 96 відсотків відходів відвозять на полігони і лише 2-4 – переробляється.

«Ми дуже раді, що у Ковелі зацікавились питанням розподілу сміття. Буду сподіватись, що після моїх лекцій діти більш відповідально будуть ставитись до сортування відходів. Дуже добре, що налагоджений процес з його  вивозом з навчальних закладів, тобто школа отримає кошти. Якщо за ці гроші зможуть закупити щоденники з переробленого матеріалу, або якісь інші речі, це буде мотивувати дітей здавати сировину і далі. Це хороша справа і хочеться, щоб вона мала продовження», – каже громадська активістка Катерина Хоменко.

Після лекції своїми враженнями поділились гімназисти. Вони кажуть, що відкрили для себе багато цікавого про те, де і на що використовується сміття. На їх думку, важливо, аби люди, які приїжджають в Ковель, бачили його чистим і охайним, щоб планета не потерпала від бездумного поводження з відходами.








Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024