стрічка

Чоловік, якого підозрюють у вбивстві лучанина «перевів стрілки» на товариша

16 Березня 2019, 16:02
1590

У Луцькому міськрайонному суді провели чергове слухання у справі вбивства 24-річного лучанина Павла Попова, якого зарізали на вулиці Карпенка-Карого в Луцьку 11 серпня 2017 року.

Убили через те, що він зробив зауваження трьом п’яним чоловікам і жінці, аби вони не йшли по дорозі, – повідомляє «Суспільне. Волинь».

11 серпня 2017 року у Луцьку на вулиці Карпенка-Карого троє чоловіків завдали ножових поранень 24-річному лучанину Павлу Попову. Хлопець помер у лікарні. Згодом виявилось, що нападниками були тричі раніше засуджений 43-річний уродженець села Цегів Горохівського району Олександр Гетьман та його молодші знайомі Дмитро Зуболь і Дмитро Косов.

Чоловіки, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, почали бити перехожого, який зробив зауваження щодо їхньої поведінки. Під час побиття один із них завдав Павлу Попову удар ножем у груди, який став причиною смерті постраждалого. Спочатку провину взяв на себе Олександр Гетьман.

Тепер він стверджує, що вбивство скоїв його товариш по чарці.

«Даний злочин скоював не я. Один з присутніх в залі Зуболь Дмитро», – заявив на суді Гетьман.

Інший учасник тих подій Дмитро Косов журналістам прокоментував:

«Я, чесно, сказать, не знаю. Викликали того ж експерта. Він і буде розказувать, що як і з якої сторони. Коли я от, то Саня був з правої сторони, Дімон – з лівої».

Дмитро Косов також розповів, що було перед трагедією. Компанія святкувала. З ними була жінка Олена Парфенюк
Розповідає Дмитро Косов:

«Лєна от приїхала. Сказала, що в неї день народження, плюс сказала ще, що вагітна. То єсть я Саню паздравив, Лєну ще, єстєствєнно, паздравив. Ну, випили літрушку…» – згадує Дмитро Косов.

Олена Парфенюк була свідком. За час розгляду цієї справи жінка померла.

Дмитро Косов провини своєї не визнає:

«Я йому зразу сказав: «Помовч». Парєнь зразу почав до нас пригати. І зара із-за нього сидіти…»

Дмитро Косов, як і Дмитро Зуболь, можусть сісти від двох до 5 років. Їх звинувачують у хуліганстві, Олександра Гетьмана – у вбивстві. 

Головуючий суддя Андрій Олексюк задовольнив клопотання прокурора для усіх трьох підозрюваних: Гетьману – тримання під вартою протягом 60 днів, Зуболю і Косову – особисте зобов’язання.

Наступне судове засідання призначене на 25 березня.

Мати загиблого Олена Попова каже, що родина чекає справедливого вироку суду.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024