стрічка

Вирок за зраду: військового з Волині засудили за участь в армії «ДНР»

16 Березня 2019, 10:01
Вирок за зраду: військового з Волині засудили за участь в армії «ДНР» 1378
Вирок за зраду: військового з Волині засудили за участь в армії «ДНР»

За участь у терористичній організації «ДНР» засуджено військовослужбовця з Волині.

За матеріалами Управління СБ України у Волинській області заочно засуджено військовослужбовця Збройних Сил України за ухилення від несення служби та участь у терористичній організації «ДНР», – повідомляє Управління Служби безпеки України у Волинській області. 

Оперативники спецслужби встановили, що у квітні 2014 року волинянин був призваний до лав Збройних Сил України та направлений для проходження служби в район проведення АТО. Влітку того ж року старший солдат потрапив у полон до проросійських бойовиків. Через кілька місяців, зрадивши військовій присязі, чоловік вступив до терористичної організації «ДНР», де зі зброєю в руках служив у так званій першій мотострілецький бригаді терористів, відомій як «Перша слов`янська бригада».

Куйбишевський районний суд Запорізької області визнав перебіжчика винним у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 409 та ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України, і призначив йому покарання у вигляді дев’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наразі зрадника оголошено у розшук. Початок терміну відбування покарання обчислюватиметься з дня його затримання та приведення судового рішення до виконання. Вирок набув законної сили.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024