стрічка

Луцька ОВК відхилила низку кандидатур до складу ДВК

14 Березня 2019, 08:46
Луцька ОВК відхилила низку кандидатур до складу  ДВК 1505
Луцька ОВК відхилила низку кандидатур до складу ДВК

Луцька окружна виборча комісія вирішила відхилити низку кандидатур до складу дільничних виборчих комісій.

Про це повідомили у громадянській  мережі «Опора» у Волинській області.

Під час засідання ОВК у виборчому окрузі № 22 (Луцьк) розглянула питання «Про відхилення кандидатур до складу дільничних виборчих комісій, які були включені у подання двох кандидатів у Президенти України 31 березня 2019 року».

За допомогою комп’ютерної програми АІС «Вибори Президента України» було сформовано відомості про кратне включення кандидатур до складу ДВК.

Таких кандидатур було виявлено три.

Довідково:

Відповідно до частини 6 статті 24 Закону України «Про вибори Президента України» у поданні до складу ДВК зазначаються: 1) прізвище, ім'я та по батькові особи; 2) дата народження; 3) громадянство; 4) місце проживання та адреса житла особи, а також її контактні телефони; 5) володіння державною мовою; 6) освіта; 7) місце роботи та займана посада особи; 8) наявність досвіду щодо участі в роботі виборчих комісій; 9) відомості про відсутність у особи судимості за вчинення тяжкого або особливо тяжкого злочину, злочину проти виборчих прав громадян чи корупційного злочину, яка не погашена або не знята у встановленому законом порядку. До подання додаються ксерокопії першої та другої сторінок паспорта громадянина України кожної запропонованої особи, а також заяви осіб, запропонованих до складу дільничної виборчої комісії, про згоду на участь у роботі виборчої комісії від відповідного суб’єкта подання, згоду виконувати посадові обов’язки голови, заступника голови або секретаря виборчої комісії та про ненадання згоди на участь у роботі виборчої комісії іншим суб’єктам подання на відповідних виборах.  

Також у частині 6 статті 24 Закону України «Про вибори Президента України» зазначається, що кандидатури до складу дільничної виборчої комісії можуть бути відхилені лише з підстав порушення вимог частин шостої, дев'ятої, десятої цієї статті, частини 3 статті 29.

Разом з тим, відповідно до частини 9 статті 24 цього ж закону до складу дільничної виборчої комісії можуть входити громадяни України, які мають право голосу. Громадянин України може входити до складу лише однієї виборчої комісії, що здійснює підготовку та проведення виборів. А згідно з частиною 3 статті 29 закону виборець може входити до складу лише однієї виборчої комісії, що здійснює підготовку та проведення виборів Президента України.

Читайте також: Хто контролюватиме вибори в Луцьку

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024