стрічка

«Шевченко – наш»: у заповіднику «Поле Берестецької битви» вшанували Великого Кобзаря

14 Березня 2019, 17:40
1804

У національному історико-меморіальному заповіднику «Поле Берестецької битви» відбувся урочистий захід, присвячений 205-й річниці з дня народження генія українського народу Тара Шевченка.

Захід під назвою «Шевченко – наш. Він для усіх століть…» відбувся 12 березня. Про це повідомляють на сторінці заповідника у Facebook.

Екскурсоводи заповідника Адамчук К.Д. і Степанець О.О. розповіли школярам 5-8 класів і вчителям Пляшевського ліцею про значення поетичної і художньої творчості Кобзаря, для формування української нації, мови, культури. 

Присутні переглянули документальні фільми «Край, де народився геній» і «Шевченко – художник».
Старша наукова співробітниця Семенюк Л.В. розповіла учням про шляхи Тараса Шевченка під час його подорожі по Волині восени 1846 року.

Родзинкою свята стали поетичні твори Тараса Шевченка, які прочитали учні Острівської гімназії: Мар’яна Лящук, Олександра Юхимчук, Ольга Юхимчук та учні Пляшевського ліцею Тетяна Чирська та Михайло Скруха. 

Аматорський колектив музею виконав пісні на слова Т.Г. Шевченка «Реве та стогне Дніпр широкий…» та «Ой, чого ти почорніло…»

На завершення свята гості оглянули виставку «Кобзарів», вишитих народними майстрами портретів Т.Г.Шевченка, значків, медалей та марок, присвячених Великому Кобзарю.











 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024