стрічка

Регіональна Газова Компанія підтримує монетизацію субсидій і спростовує фейки від Нафтогазу

14 Березня 2019, 15:00
Регіональна Газова Компанія підтримує монетизацію субсидій і спростовує фейки від Нафтогазу 973
Регіональна Газова Компанія підтримує монетизацію субсидій і спростовує фейки від Нафтогазу

Регіональна газова компанія послідовно і відкрито виступає за монетизацію субсидій, яка є необхідним кроком для демонополізації та створення повноцінного ринку газу в секторі побутових споживачів.

Така позиція дратує газового монополіста НАК «Нафтогаз України», який саме на фінальній стадії монетизації вдався до провокативних та повністю фейкових заяв щодо начебто загрози зриву монетизації з боку РГК. Про це повідомляють у прес-службі ПАТ «Волиньгаз».

«Такий піар-хід є спробою відволікти суспільство від провалу державної програми нарощування видобування газу,  корупційних та кадрових непорозумінь всередині монопольної групи Нафтогаз та корупційних оборудок, про які вже повідомляють самі менеджери Нафтогазу. На жаль, замість конструктивних дій керівництво Нафтогазу всі свої потуги направляє на пошук крайніх у провалі реформ в газовій галузі та утримання посад», – зазначають у «Волиньгазі».

«Уряд здійснив важливий крок  для створення повноцінного ринку газу – запровадив виплати субсидій громадянам реальними коштами. Ми підтримуємо такі дії і сподіваємось, що наступні кроки забезпечать вільний та рівний доступ усіх учасників ринку до газу вітчизняного видобування і створення незалежного арбітра ринку – Оператора ГТС.

Такі дії впродовж 5 років блокує НАК «Нафтогаз України». Замість прозорого та очікуваного європейськими інвесторами розділення (анбандлінгу) ця група захищає своє монопольне право впливати на роботу Оператора ринку і розпоряджатися всіми коштами від транзиту і газом, добутим державною компанією Укргазвидобування. Подолання монополії є необхідною умовою створення повноцінного і конкурентного ринку газу, центральною фігурою якого є споживач», – йдеться у повідомленні.

Довідка

Регіональна Газова Компанія - сервісна компанія, що надає послуги з фінансового, юридичного, технологічного консалтингу. Клієнтами компанії є постачальники газу в 16 регіонах країни, а також 19 газорозподільних компаній, на обслуговуванні яких перебуває понад 200 тис. км газопроводів і 8 млн побутових споживачів газу.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024