стрічка

З луцького бюджету частину «дорожних» коштів віддадуть «Луцьктеплу»

14 Березня 2019, 12:02
848

Частину коштів з луцького бюджету, які признались для ремонту доріг, перенаправлять для «Луцьктепла».

У четвер, 14 березня,  під час позачергового засідання виконавчого комітету додатково розглянули проект рішення «Про перерозподіл видатків бюджету міста», – пишуть на сайті Луцької міської ради.

Як пояснила заступник директора департаменту фінансів та бюджету Людмила Гаврилевська, пропонують провести перерозподіл видатків спеціального фонду бюджету міста, зменшивши видатки на капітальний ремонт доріг у сумі 8 мільйонів 706 тисяч гривень для поповнення статутного капіталу «Луцьктепло», аби підприємство виконало свої боргові зобов’язання перед Європейським банком реконструкції та розвитку.

Під час обговорень секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт зазначив, що з певних причини «Луцьктепло» не має можливості сплачувати свою частку кредиту перед ЄБРР.

«Оскільки Луцька міська рада виступила гарантом, ми повинні знайти шляхи погашення кредиту, аби виконати зобов’язання, які взяло на себе підприємство. Кошти, зняті з ремонту доріг, обов’язково будуть повернуті для проведення запланованих робіт за рахунок перевиконання міського бюджету», – наголосив Григорій Пустовіт.

Перший заступник міського голови Григорій Недопад додав, що несприятлива ситуація на «Луцьктеплі» виникла у тому числі й через величезну заборгованість населення за спожиті послуги, яка за останніми даними сягає майже 43 мільйони гривень.

У підсумку члени виконкому підтримали проект рішення.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024