стрічка

Махінації і маніпуляції: у селі на Рожищенщині кажуть про неправомірні збори щодо переходу в ПЦУ

13 Березня 2019, 16:01
Свято-Михайлівська церква у селі Переспа 1769
Свято-Михайлівська церква у селі Переспа

Прихожани Свято-Михайлівської парафії села Переспа заявляють, що не хочуть приєднуватись до Православної церкви України.

Таке рішення вони прийняли на зборах, які відбулися у вівторок, 12 березня.

«Парафіяльні збори щодо зміни конфесійної приналежності. Проти переходу парафії в ПЦУ – 184 чол. За перехід – 0 чол. (приблизно 15 чол. прихильників ПЦУ по невідомих причинах не голосували)», – повідомив у Facebook прес-секретар Рожищенського благочиння Волинської єпархії УПЦ (МП) протоієрей Дмитро Теравський

Однак, значна частина жителів вважають, що збори провели неправомірно, адже оголосили про подію лише за кілька годин до початку.

«О 8 ранку було вивішено оголошення про збори релігійної громади, які відбудуться о 14:00. А чому о 8 вивісили? Треба було о 13:45, так щоб люди, які працюють, тоооочно на них потрапили, – обурюється у соцмережі жителька Переспи Олена Давідова. – До слова. Серед прихильників російської церкви у селі є люди, які вважають, що такої держави Україна ніколи і не було. Страшно таке дізнаватися».

Також переспівчанка розповідає про маніпуляції, з якими організовувались збори громади.

«Махінації і маніпуляції – це не найкращий спосіб досягнення своїх цілей. На зборах були присутніми 15 прихільників української церкви, які відмовилися брати участь у цьому фарсі. Так мало їх було через неправомірну організацію зборів. Проти більш ніж сто прихильників російської. Звісно, це ще не кінець історії. Поборемо, нам Бог помагає», – не втрачає оптимізму Олена.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024