стрічка

Релігійна громада села Красностав не бажає переходити до ПЦУ

08 Березня 2019, 10:51
Релігійна громада волинського села не бажає переходити до ПЦУ 2460
Релігійна громада волинського села не бажає переходити до ПЦУ

У неділю, 3 березня, у Свято-Василівській церкві села Красностав, що на Володимирщині відбулися загальні парафіяльні збори. 

Про це інформує фіційний сайт Володимир-Волинської єпархії УПЦ.

До храму прибули паломники із навколишніх сіл: Охнівки, Сусваля, Овадного, міста Володимира-Волинського, священники Володимир-Волинського благочиння – щоб духовно підтримати парафіян місцевого храму. 

Під час Молебню протоієрей Олексій Шаран, настоятель церкви Сергія Радонезького із села Галинівки, розповів про історію Православної Церкви, про утвердження християнської віри. Настоятель храму та голова парафіяльних зборів протоієрей Сергій Зозуль, розпочинаючи парафіяльні збори наголосив, що уже 116 років у Свято-Василівській церкві лунають молитви до Всемилостивого Господа. У різні часи, за тої чи іншої політичної системи, богослужіння у церкві не припинялися. Отець настоятель закликав парафіян бути і далі вірними православній вірі своїх батьків, дідів та прадідів, зберегти і передати цю віру наступним поколінням. 

Під час загальних парафіяльних зборів було заплановано відкрите голосування про ставлення до новоствореної ПЦУ та подальшу духовно-адміністративну підпорядкованість релігійної громади храму Свято-Василівської церкви. З означених питань мали можливість висловитися усі присутні.

Попри загальний настрій членів релігійної громади берегти і далі єдність у вірі та спільній молитві, одна з парафіянок храму висловила своє невдоволення підпорядкуванням громади Українській Православній Церкві. Вона перерахувала цілий ряд звинувачень-ярликів, котрі останім часом масово тиражуються телебаченням та іншими провладними ЗМІ, зокрема виступила проти  проведення у храмі богослужінь церковно-словянською мовою. Така позиція не знайшла відгуку серед інших парафіян.

Під час голосування прихожани Свято-Василівської церкви висловили свою підтримку канонічній Українській Православній Церкві на чолі із блаженнішим митрополитом Онуфрієм.

Читати також: На Володимирщині релігійна громада прийняла рішення не зраджувати УПЦ




 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром