стрічка

Громади Ощева, Терешківців та Жуківця офіційно приєдналися до ПЦУ

08 Березня 2019, 09:58
Під час престольного свята в Ощеві 1472
Під час престольного свята в Ощеві

Представники громад сіл Ощів та Терешківці побували на прийомі у керуючого Волинською єпархією ПЦУ митрополита Михаїла, де отримали офіційні укази про прийом парафій у Православну церкву України.

Настоятель Свято-Покровського храму села Терешківці протоієрей Василій Хомляк підтримав громаду і теж побував на прийомі у владики Михаїла. 

Фото з аудієнції опублікував горохівський декан отець Андрій Сидор на своїй сторінці у Facebook.

Громада Ощева теж сподівалася на позитивне рішення свого духовного натавника, проте отець Роман Світлик заявив, що має свою думку і «переходити в розкол» не збирається. Наразі відбувється офіційна реєстрація Статутів громад Ощева й Терешківців у Волинській ОДА.

Нагадаємо, до складу Горохівського благочиння належать такі села: Бережанка, Бистровиця, Ватин, Жуківець, Звиняче, Красів, Марковичі, Михлин, Мирне, Ниви Губинські, Озерці, Олізарів, Ощів, Рачин, Скобелка, Холонів, Угринів, Терешківці, Шклінь, Ярівка та місто Горохів.

Станом на ранок 8 березня редакції невідо про позицію парафій у Холоневі, Ярівці, Олізарові, Нивах Губинських, Михлині, Мирному і Жуківці. В інших селах православні християни вирішили приєднатися до ПЦУ. 

Читайте такожНовину від УПЦ МП, що у Лобачівці сільрада захопила храм, визнали якісним фейком

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024