стрічка

Ковельські аптеки декілька тижнів не видавали «Доступні ліки»

07 Березня 2019, 17:15
Ковельські аптеки декілька тижнів не видавали «Доступні ліки». ВІДЕО 1123
Ковельські аптеки декілька тижнів не видавали «Доступні ліки». ВІДЕО

У Ковелі через відсутність фінансування два тижня не видавали «Доступні ліки».

Про це йдеться у сюжеті «UA: Волинь». 

Причини тимчасового припинення роботи програми «Доступні ліки» пояснила директорка комунального підприємства «Луцький міський центр первинної медичної допомоги №2» Тетяна Трач. Вона каже, що Програма призупинила роботу через відсутність фінансування у Луцьку. 

«Це було тому, що місто використало той об’єм коштів, який був розподілений на область, і на місто зокрема. На сьогодні ситуація відновлена. Введення електронного рецепту в обіг планується з 1-го квітня. Відповідно, має бути проведена певна підготовча  робота. Щоб уже пацієнт, звернувшись в аптеку, фармацевт відкривав свою програму та бачив виписаний рецепт і може його отоварювати. Сподіваюся, що до кінця року паперової форми рецептів не буде», – каже директорка комунального підприємства «Луцький міський центр первинної медичної допомоги №2» Тетяна Трач.

Головний спеціаліст з терапії управління охорони здоров’я облдержадміністрації Микола Берник розповів: кошти закінчилися в Луцьку і Ковелі, в одних аптеках 2 тижні тому, в інших три.

«На сьогоднішній день ситуація вже виправлена, в результаті перерозподілу коштів, які зняли з інших районів області, відповідно до розпорядження голови Волинської ОДА були зняті кошти з певних районів і виділені на Луцьк, отримало місто 541 тисячу гривень і Ковель 180 тисяч», – каже Микола Берник.

Спеціаліст додає, що до липня виділених коштів вистачить. Далі фінансуванням програми «Доступні ліки » займатиметься Національна служба здоров’я, розрахунки йтимуть з Міністерства охорони здоров’я.

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром