стрічка

Стало відомо, що саме руйнує багатоповерхівку в центрі Володимира

05 Березня 2019, 18:26
Стало відомо, що саме руйнує багатоповерхівку в центрі Володимира 920
Стало відомо, що саме руйнує багатоповерхівку в центрі Володимира

На щотижневій оперативній нараді в міький раді повідомили, що саме спричиняє руйнування багатоповерхівки на центральній площі Володимира-Волинського.

Інформацію озвучив начальник управління містобудування та архітектури Тарас Киба, коли доповідав про хід робіт щодо реконструкції площі Героїв.

Було озвучено, що загальна площа реконструкції – 8641 кв. м. Під цією площею знаходяться такі інженерні мережі: 214 м/п водопроводу, каналізаційний колектор діаметром 60 см, мережа зв’язку, газопостачання, та кабель електропостачання, який за попередньою інформацією знаходиться в аварійному стані. Складність полягає в тому, що самотічний колектор, який збирає нечистоти зі всієї вулиці Ковельської та Сагайдачного, закладений на глибині понад 5 метрів. Саме його незадовільний стан, на думку головного архітектора міста,  спричиняє руйнування багатоповерхівки на центральній площі.

Було озвучено, що попередня обрахована вартість заміни та ремонту інженерних мереж  – понад 4,5 мільйони гривень.  Ще понад 6 мільйонів коштуватиме облаштування площі бруківкою. А ще в планах є облаштування площі елементами декору, встановлення лавочок, освітлення та озеленення.

Нагадаємо, що на черговій сесії міської ради було прийнято рішення про виділення коштів в сумі 430 тис. грн. на виготовлення проектно-кошторисної документації, що включає в себе ескізні наміри, візуалізацію за проектним замовленням, геолокаційні обстеження тощо.

Також, як наголосив головний архітектор міста Тарас Киба, майбутній проект пройде громадське обговорення.

Читайте також: У Володимирі планують за три роки відремонтувати всі міські вулиці

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024