стрічка

Кіоск на квітковому ринку в Ковелі хотіли спалити через конкуренцію

05 Березня 2019, 17:54
Квітковий ринок на вулиці Театральній 1521
Квітковий ринок на вулиці Театральній

Потерпілий підприємець звинувачує у підпалі свою конкурентку, яка до того йому вже не раз погрожувала.

Виданню Район.Ковель стали відомі деякі подробиці нічної пожежі у місті на вулиці Театральній, 2, де знаходиться квітковий ринок, коли загорівся один з кіосків, та «розборок» у цьому прибутковому бізнесі.

На місці підпалу кіоску було знайдено каністру. Мешканка сусіднього двоповерхового будинку почула, як вночі тріщить шифер. Жінка відразу ж зателефонувала в пожежну частину, фактично врятувавши не тільки квітковий ринок, а й сусідні будівлі від масштабної пожежі.

«Реально міг згоріти весь мікрорайон, це є факт. На квітковому ринку протипожежна безпека дуже погана. Кіоски з квітами – один біля одного, а поруч знаходиться одноповерховий дерев’яний будинок, кущі, дерева. Добре, що жінка з будинку на Театральній почула, як тріскає шифер, вийшла і побачила, що горить. Вогонь міг перекинутися на всі ларьки і на будинки, де проживають малі діти. Біда могла бути, і то Богу дякувати, що все обійшлося, що вчасно викликали пожежників, які швидко приїхали та загасили», – розповів один з місцевих жителів.

Потерпілим є підприємець, який має ларьок з продажу квітів та місце під склад. Він вже звернувся із заявою до Ковельського відділу поліції, в якій вказав, хто міг вчинити нічний підпал його майна. Чоловік підозрює свою конкурентку, з якою вони по-сусідству торгують квітами на «Привокзалці», і яка не раз телефонувала йому із погрозами. Конкурентка, начебто, навіть вплинула на оптовиків, щоб вони не підвозили квіти щовівторка на квітковий ринок на вулиці Театральній, де торгує потерпілий. Повертаються буремні дев’яності роки?

Власники кіосків на квітковому ринку побоюються, що поліція може закрити кримінальне провадження, перекваліфікувавши на адміністративну справу за дрібне хуліганство, бо нема заподіяної великої шкоди. Тобто, якби воно там все згоріло, тоді було би, що розслідувати. Якщо поліція «замне» цю справу, то можна очікувати чергових підпалів у Ковелі та надалі нечесної конкурентної боротьби на ринку продажу квітів?

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром