стрічка

Колишній настоятель кутрівської церкви не втримався і на парафії у Хмельницькому

03 Березня 2019, 17:45
Священик Микола Слива на першій службі у Кутрові 4707
Священик Микола Слива на першій службі у Кутрові

Прихожани церкви у селі Хмельницьке Горохівського району розпочали процес переходу у ПЦУ.

Попередньо у селі зібрали підписи, з яких більше, як дві третини підтримують припинення приналежності громади до УПЦ МП, а у неділю 3 березня провели церковні збори. Про це Район.Горохів повідомили місцеві жителі.

На зборах 55 парафіян проголосувало «за» приєднання до Православної церкви України. Декілька осіб не брали участі у голосуванні.

Як розповіли редакції жителі Хмельницького, місцевих парафіян обурив той факт, що їм у церкву берестечківський благочинний Дмитро Петрощук привіз священик Миколу Сливу, який декілька тижнів тому служив у селі Кутрів, але відмовився з громадою переходити у ПЦУ.

Читайте також: Настоятель церкви у Кутрові віддав ключі від храму

У них же декілька десятиліть служив протоієрей Дмитро Фенюк, який поєднував служіння на сусідній парафії у селі Галичани. Після того як галичанці вирішили влитися до ПЦУ і отець Дмитро підтримав це рішення, єпископ Нафанаїл видав Фенюку указ про заборону у служінні, а парафію передали священику Миколі Сливі. Однак, зміну голови громади офіційно ніхто не провів. Про це свідчать дані єдиного реєстру юридичних осіб.

Коли люди прийшли до церкви на 10 годину, то священик уже встиг завершити службу і залишив храм. Ключі до церкви є у старости.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024