стрічка

У Луцьку встановили білборд із вимогою довічного ув’язнення винуватця смертельної аварії

03 Березня 2019, 18:18
білборд із вимогою покарати довічним ув’язненням винуватця аварії, в якій загинули таксист і молода жінка 2859
білборд із вимогою покарати довічним ув’язненням винуватця аварії, в якій загинули таксист і молода жінка

У Луцьку розмістили білборд із вимогою покарати довічним ув’язненням винуватця аварії, в якій загинули таксист і молода жінка.

Зображення розмістили на вулиці Гордіюк в обласному центрі Волині, – інформує Волинь24.

На щиті зображений силует людини в окулярах і синій уніформі з погонами. На кожному з погонів і на кожному скельці окулярів написано: «40 градусів».

Білборд закликає: «Не будь байдужим. П’яний за кермом – за ґрати на все життя…». Нижче – знак аварійної зупинки і двічі написано: «ДТП», а під силуетом чоловіка напис в лапках: «ЕПИФАН».


Нагадаємо, увечері 21 лютого поблизу села Дачне по дорозі з Луцька до Ківерців трапилась аварія, в якій загинули 44-річний таксист і  32-річна пасажирка.

Донька молодої жінки вижила завдяки тому, що сиділа за водієм, на найбільш безпечному місці в машині. Дев’ятирічна дівчинка зазнала травм.

Аварію спричинив п’яний водій автомобіля Mercеdеs-124 – 45-річний житель райцентру Ківерці. 

Як розповів чоловік загиблої, за кермом авто, яке врізалося в таксомотор, був п'яний екс-очільник карного розшуку міста Луцька Геннадій Єпіфанович.

«Його потрібно покарати, щоб знайомі не «зам’яли» справу», – вважає чоловік загиблої.

Як стверджує брат загиблої, кров на аналіз на вміст алкоголю в Єпіфановича взяли тільки близько опівночі. Хоча аварія сталася близько 19-ї години. «Невже знов змивають кров із рук, а рука руку миє?» – запитує двоюрідний брат покійної матері двох малолітніх дітей. 

Суд обрав міру запобіжного заходу Єпіфановичу – тримання під вартою терміном 60 днів. 

Адвокат Єпіфановича подав апеляцію, у якій просив змінити екс-правоохоронцю тримання під вартою на домашній арешт. Проте Волинський апеляційний суд апеляцію відхилив.

За фактом порушення правил безпеки дорожнього руху відкрили кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України. Йдеться про порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024