стрічка

На Рівненщині, аби відстояти парафію, представники «емпешної» церкви залучали людей «зі сторони»

03 Березня 2019, 08:01
Церква у Новій Мощаниці 2704
Церква у Новій Мощаниці

У село Нова Мощаниця Здолбунівського району представники УПЦ (МП) привезли людей із Корецького та Гощансього районів, аби ті протистояли місцевим жителям, які вирішили перейти під юристдикцію української церкви.

Нещодавно громада Нової Мощаниці заявила про бажання молитися у складі УПЦ.

У суботу, 2 березня, до сільського храму приїхала уповноважена комісія, провели інвентаризацію та перше богослужіння українською мовою.

Втім, не бажаючи віддавати обитель, під вечір представники УПЦ (МП) почали стягувати підмогу для протидії. До церкви прибуло близько сотні священнослужителів та прихожан із міста Корця та селища Гощі. Більшість приїжджих – монахи та монахині.

Для підтримання правопорядку на місце прибули правоохоронці.

Наразі представники УПЦ (МП) співають акафісти біля храму. Близько 30прихильників ПЦУ тим часом залишаються на дворі, співаючи у відповідь гімн України.

Голова Здолбунівської РДА Сергій Кондрачук на своїй сторінці у «Facebook» повідомив: прихильники УПЦ (МП) зізналися, що парафія у Новій Мощаниці досить прибуткова, оскільки тут знаходиться могила мандрівного проповідника Леонтія Грицана (старець Леонтій), тож просто так вони не відступлять.


 

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024