стрічка

Водія, який роз’їхав собаку, за останніх півтора року судили тричі

02 Березня 2019, 17:24
Станіслав Юхимчук 1214
Станіслав Юхимчук

Мешканець села Рокитниця Ковельського району Станіслав Юхимчук вже тричі притягався до адміністративної відповідальності.

12 листопада 2017 року о 3:40 год поліцейські затримали його в селі Любитів на вулиці Незалежності, коли він керував автомобілем марки «Мazda Premacy» (на литовських номерах) у стані алкогольного сп’яніння.

У протоколі Юхимчук визнав факт вживання алкоголю, що було також підтверджено висновком щодо результатів медичного огляду з метою виявлення стану алкогольного сп’яніння.

Правопорушник не з’явився до суду, хоча йому було достовірно відомо про час та місце розгляду справи. На думку головуючого, з метою затягування справи він свідомо ухилявся від притягнення до адміністративної відповідальності, передбаченої ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Постановою Ковельського міськрайонного суду від 21 грудня 2017 року на Юхимчука було накладено адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 10 тисяч 200 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік. Також з нього було стягнуто на користь держави судовий збір в сумі 320 гривень.

17 грудня 2017 року о 5:00 години ранку в приміщенні Ковельської центральної районної лікарні Юхимчук вчинив хуліганські дії, а саме: виражався нецензурною лайкою, чим порушив громадський порядок. Поліцією на нього було складено протокол. Постановою суду його оштрафували на 51 гривню та стягнули в дохід держави судовий збір в розмірі 352 гривні 40 копійок.

Влітку 2018 року Ковельський міськрайонний суд розглядав справу про притягнення Юхимчука до адміністративної відповідальності за ст. 124 КУпАП (Порушення учасниками дорожнього руху правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна), що тягне за собою накладення штрафу в розмірі двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права керування транспортними засобами на строк від шести місяців до одного року.

Як він міг порушити правила дорожнього руху і створити ДТП, коли постановою суду від 21 грудня 2017 року був позбавлений прав водія терміном на один рік?!

Згідно повідомлень на офіційному сайті Ковельського міськрайонного суду справа № 159/3431/18 про притягнення Юхимчука до адміністративної відповідальності у 2018 році двічі призначалася до розгляду: 24 липня на 9:30 та 6 серпня на 9:00. Головуючим був суддя В’ячеслав Лесик. Але доля цієї справи невідома, принаймні, в Єдиному державному реєстрі судових рішень про неї нема жодних відомостей.

Читайте також:

Коментар