стрічка

Амбулаторію, уражену грибком, хочуть перенести в сусіднє село на Волині

02 Березня 2019, 13:50
Амбулаторію, уражену грибком, хочуть перенести в сусіднє село на Волині 1451
Амбулаторію, уражену грибком, хочуть перенести в сусіднє село на Волині

Амбулаторію села Сокіл Рожищенського  району, яка два роки тому почала страждати від грибків, керівництво району хоче перенести в сусіднє село Навіз.

Однак місцевим пацієнтам така ініціатива не до вподоби, йдеться у сюжеті «UA: Волинь».

«Машини немає, конем не поїдеш з дитиною, автобусом – багато людей, сквозняк. Добре, що є у своєму селі амбулаторія», – каже місцева жителька Ірина Поліщук.

Сімейна лікарка села Сокіл Валентина Ласкава, розповідає, що люди не хочуть обслуговуватись у Навозі.

«Нас хочуть переводити в сусіднє село за п'ять кілометрів. І вже сьогодні мами з дітьми, які були в мене, хочуть забирати свої декларації і записатися до району, у зв'язку з тим, що їм не зручно буде їхати до Навоза», – каже лікарка.

Вже вранці на прийом до амбулаторії прийшло більше двох десятків людей.

«В лікарню я звертаюся останнім часом часто. Амбулаторія лікарська тут просто необхідна», – переконує вчитель початкових класів Микола Гурин.

Чиновники з району хочуть вирішити проблему найпростішим шляхом – перенести амбулаторію у Навіз.

«Люди однозначно тут не можуть працювати. Надавати медичну допомогу пацієнтам в цих умовах небезпечно для їхнього життя», – вважає в.о. головного лікаря Рожищенського Центру первинної медико-санітарної допомоги Вікторія Петровська.

«На сьогоднішній день нами було обстежено ФАП села Навіз. І ми будемо пропонувати переведення амбулаторії в це приміщення. Це – найближче село, є автобусне сполучення, є можливість там розташування амбулаторії», – додає голова Рожищенської РДА Інна Гайворонська.

Сільський голова Сокілської сільської ради Олег Бондарук пообіцяв наступного тижня скликати збори селян та сесію сільської ради, аби обговорити майбутнє амбулаторії.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024