стрічка

Чому Президентом України має бути військовий

27 Лютого 2019, 12:36
Команда лідера «Громадянської позиції» Анатолія Гриценка 2417
Команда лідера «Громадянської позиції» Анатолія Гриценка

Команда лідера «Громадянської позиції» Анатолія Гриценка назвала аргументи, чому варто голосувати за їхнього кандидата.

Довірені особи Гриценка  під час спілкування із журналістами у Луцьку поділилися основними етапами своєї роботи після перемоги на виборах. Також провели зустріч з волонтерами, які допомагатимуть у виявленні фактів фальшування або підкупу виборців.

Читайте також: Віддано служити людям може лише чесний президент Анатолій Гриценко, не залежний від олігархів і корупції

Представник Анатолія Гриценка, громадський діяч Тарас Стецьків розповів, що підтримував цього політика і під час попередньої виборчої кампанії:

«31 березня буде непростий день, коли кожен українець зробить свій вибір. Він буде нелегким, тому що із 44 кандидатів потрібно буде обрати одного і тому що ведеться нечесна агітація. Тож підтримка Анатолія Гриценка – це мій свідомий вибір».

Стецьків називає декілька обставин, які мають зіграти на користь саме Анатолія Гриценка.

«У 2014 році були звинувачення, що кандидат хороший, говорить правильні речі, але не має команди. Тепер вона є: і політична, і виконавська. Це – люди, які в разі перемоги Гриценка займуть ті чи інші ключові посади в державі. Друга обставина, яку виборець недооцінив у 2014 році, але має шанс у 2019-му: Україна 5 років у стані війни. Виникає питання, а який головнокомандувач має бути в країні, щоб закінчити її? Тоді вибрали бізнесмена. Цьогоріч є можливість виправити ситуацію, адже, у першу чергу, потрібен президент із військовою освітою. Саме таким є Гриценко», – доводить політик.

Третьою перевагою Гриценка Тарас Стецьків називає незалежність від бізнесу і олігархічних кланів.

«Гриценко – єдиний, хто не має залежності від жодного олігарха. Тому він має можливість діяти саме в інтересах країни. Ці фактори найбільш рельєфно відрізняють нашого кандидата від інших», – підсумував представник команди.

А кандидат на посаду міністра оборони України Іван Апаршин наголосив, що Анатолій Гриценко – це саме той президент, який зможе вивести Україну зі стану війни.

«У 2014 році я думав, що нам вистачить мудрості та професіоналізму, щоб зробити нашу країну, з точки зору безпеки й оборони, сильнішою. Пройшло 5 років, ми зберегли територіальну цілісність, але в цілому я не впевнений, що країна готова до дій у складних умовах. Хочу, щоб Верховний головнокомандувач зробив усе для того, щоб в армії перестали красти, грошове забезпечення було достойним, зброя й техніка – найсучасніша і найголовніше – з’явиться перспектива вступу в Євросоюз та НАТО», – говорить однодумець Гриценка.

Іван Апаршин і Тарас Стецьків (зліва направо)
Іван Апаршин і Тарас Стецьків (зліва направо)

Заступник керівника виборчого штабу Анатолія Гриценка з юридичних питань Микола Катеринчук вважає, що нинішня ситуація не витримує  жодної критики.

«Коли у людини болить зуб, вона не йде лікуватися до економіста чи співака. Сьогодні йде війна, і я переконаний, що Верховним головнокомандувачем має бути людина з військовою освітою, яка знає і цінує життя солдата й офіцера. Коли ніхто не відповідає за Дебальцеве, за Іловайськ, за вибухи на шести складах, за те, що заробляють на війні. Ми не хочемо, щоб президента розглядали як месію, він має бути інструментом наших змін», – переконує Катеринчук.

Соратник кандидата називає одною з найбільших переваг Анатолія Гриценка нетерпимість до корупції, адже не тільки декларує, а й діє.

«У 2008 році він вніс у парламент законопроект щодо боротьби з корупцією, який стосувався суддів, прокурорів і слідчих: якщо їх виявлять на хабарі у сумі понад 10 тисяч доларів, передбачали довічне ув’язнення з конфіскацією майна без права на амністію, якщо сума менша – ув’язнення на термін від 10 до 15 років. А ще передбачав жорсткі санкції за корупційні дії. Законопроект тоді підтримали 367 нардепів, але тодішній Президент України Віктор Ющенко не підписав закону. Чому? Бо треба було ламати систему, саджати. До і після цього закону могла бути зовсім інша країна», – упевнений Микола Катеринчук.

Читайте також: Чому прихильники Гриценка працюють у виборчому штабі безкоштовно

Штабіст також вважає перевагою Анатолія Гриценка те, що у програмі йдеться про верховенство права та чесні суди, розвиток економіки, зміни у гуманітарній та фіскальній політиці. Розмір середньої зарплати – 800 євро, мінімальної пенсії – 150 євро. Щодо тарифів: із сукупного доходу української родини, яка здебільшого складається з двох працюючих, на сплату за компослуги повинні витрачати не більше 15 відсотків свого бюджету.

На заході також йшлося про те, як Гриценко звертався у ЦВК, щоб йому надали доступ для публічного контролю списків виборців аби серед них не було «мертвих душ». На це, як переповів Катеринчук, Гриценку сказали: «Отам є комп’ютер, сідайте і перевіряйте».

 «На початку виборчої кампанії було 35,6 мільйонів українців, які мали голосувати 31 березня. Але нещодавно голова виборчкому озвучив, що проголосувати можуть лише 29,8 мільйона. Різниця становить більше 5 мільйонів! Ми поклали цьому край, звернулися до міністра МВС Арсена Авакова, і тоді відкрили кримінальну справу. Слідчий просив реєстри, щоб порівняти з реєстром померлих, і у ЦВК злякалися. А перед тим ми програли чотири суди, включаючи Верховний. Це означає, що нового президента мали обирати не живі люди, а мертві. Не ті, хто живе в Україні, а якісь інші», – емоційно переповідав Катеринчук.

Політик також додав, що зараз є численний підкуп виборців.

«Я впевнений, що ми покладемо цьому край. Усіх скупників переловимо і посадимо в тюрму, демократію зіпсувати нікому не дамо. Наша команда за чесні вибори, у нас чесний кандидат і буде чесна перемога», – наголосив Катеринчук.

Зайшла мова і про недавній прецедент масового поширення «чорнухи» на Анатолія Гриценка у ЗМІ. Микола Катеринчук показав рішення суду від 28 січня, яким народного депутата Олександра Бригинця зобов’язали спростувати недостовірну інформацію та попросити вибачення в Анатолія Гриценка за наклеп. Нардеп звинувачував Анатолія Гриценка в тому, що він продав військового майна на 1,3 мільярди. Та вже навіть суд визнав цю інформацію недостовірною.

«Міністерство оборони ніколи не займалося продажем надлишкового майна. Це – компетенція міністерства економіки (міністрами економіки у той час були Петро Порошенко та Арсеній Яценюк). Ще однин фейк – інформація про чотири квартири Анатолія Гриценка у Києві. Насправді вони належать його дружині, відомій журналістці Юлії Мостовій, і були придбані ще до його призначення на посаду міністра оборони», – розвінчав міфи Микола Катеринчук.

Микола Катеринчук
Микола Катеринчук

Заступник керівника Центрального штабу Анатолія Гриценка по роботі з волонтерами та фандрайзінгу Єгор Фірсов розповів про волонтерів, які допомагатимуть у виявленні фактів фальшування або підкупу виборців, а також наголосив, що свій вибір на користь Гриценка зробив через його порядність і компетентність.

«Жодна людина не скаже, що давала Гриценку хабар за всі 20 років його політичної діяльності. Анатолій Степанович має чітке уявлення того, яка ситуація на Сході України, знає ситуацію в армії, в економіці. Це два пункти, які говорять, що саме Гриценко – один з чотирьох рейтингових кандидатів, які максимально відповідають цим критеріям. Тому звертаюся до тих, хто хоче голосувати за Гриценка, але вагається, повірте в його перемогу! Я сам їжджу Україною, спілкуюся з волонтерами: якщо вимкнути світло – видно вогники в очах цих людей. Це людська енергія. Саме його щиро підтримують люди», – наголосив Єгор Фірсов.

Єгор Фірсов
Єгор Фірсов

У керівника Волинської обласної організації партії «Громадянська позиція» Олександра Кралюка журналісти поцікавилися його думкою з приводу призначення колишнього регіонала Івана Смітюха на посаду довіреної особи Анатолія Гриценка на Волині.

 «Після детального аналізу Івана Смітюха як особистості, я особисто рекомендував його на цю посаду. У грудні 2013 року він залишив Партію регіонів через категоричну незгоду з побиттям студентів. За це на нього були дуже сильні утиски від СБУ. Він абсолютно не популіст, він – аграрій, який пече хліб, працює і має високий рейтинг у себе в Ковелі. Треба оцінювати окремо взяту людину, все інше – маніпуляції», – емоційно прокоментував Олександр Кралюк.

Олександра Кралюка
Олександра Кралюка

Команда Анатолія Гриценка
Команда Анатолія Гриценка

Команда Анатолія Гриценка
Команда Анатолія Гриценка

Команда Анатолія Гриценка
Команда Анатолія Гриценка

Анна КАРАСЬ

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024