стрічка

Медичне авто, яке купили за гроші Світового Банку, у Ківерцях не їздить до пацієнтів

27 Лютого 2019, 14:25
Медичне авто, яке купили за гроші Світового Банку, у Ківерцях не їздить до пацієнтів 1269
Медичне авто, яке купили за гроші Світового Банку, у Ківерцях не їздить до пацієнтів

Нові автівки, які придбали за гроші співфінансування Світового Банку для волинських Центрів первинної медико-санітарної допомоги, жодного разу не виїжджали за викликом. 23 машини 3 січня роз’їхалися по амбулаторіях області і стоять у гаражах медзакладів.

Про це йдеться у сюжеті «UA: Волинь».

29 рік поспіль лікарі їздять до пацієнтів з Ківерців та навколишніх сіл одній і тій же автівці ГАЗ-24-10. Щодня машина в середньому обслуговує 25-30 хворих.

«Газ-24-10, вона 90 року випуску, нам її передали з обласної державної адміністрації, ще як була лікарня. Вони всі в нас не вигідні в плані заправляння. Всі беруть багато бензину,  більше десятка, до 12-15-17 літрів», – розповідає завідувач господарством комунального підприємства «Ківерцівський районний ЦПМСД» Микола Чміль.

Іван Батицький, водій амбулаторії: «То весь час на недобитках їздив. Ні хвіртки, нічого нема, можна і недоїхати».

Нагадаємо, 3 січня цього року голова облдержадміністрації Олександр Савченко вручив ключі від 23-х  автомобілів керівникам амбулаторій. Керівник обласного управління охорони здоров’я Ігор Ващенюк розповів, що одну таку  машину купили за 359 тисяч гривень. Загалом це обійшлося області у 8 мільйонів 257 тисяч гривень.Того дня автівки повезли у 18 амбулаторій Волині. Є така і в Ківерцях, каже завгосп Микола Чміль. Машина майже два місяці стоїть у гаражі.  Авто на тимчасових номерах, його досі не поставили на облік, каже завгосп. Цю функцію мала виконати обласна державна адміністрація. Ситуацію прокоментував заступник голови ОДА Денис П’ятигорець.

Читайте також: Ківерцівська первинка отримала автомобіль від Світового банку

 «Ми домовилися із місцевими органами влади, що коли вони приймуть ці автомобілі, то вони виділять гроші на те, щоб поставити на облік автомобілі у сервісному центрі МВС. Ці платежі казначейство не пропускає, бо відповідно до чинного законодавства, той, хто купував, той і має сплатити у Пенсійний фонд, а це обласне управління охорони здоров’я. Які зараз шляхи вирішення цієї проблеми? Їх по-суті – 2. Або заплатити з вільних залишків, або заплатити гроші з місцевих бюджетів, попередньо прийнявши рішення на бюджетній комісії про перерозподіл коштів, а далі – згідно процедури», – каже заступник голови облдержадміністрації Денис П’ятигорець.

У Ківерцівській амбулаторії чекають, коли можна буде їздити на виклики новим автомобілем, каже завідувач господарством.  

Завідувач господарством Микола Чміль каже: «У штаті в нас 13 водіїв. За кожним автомобілем закріплений водій. На цей новий, чотирнадцятий, теж буде водій. Питання дуже-дуже наболіле».

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024