стрічка

У Ковелі судили відомого підприємця за махінації з алкоголем

27 Лютого 2019, 13:09
У Ковелі судили відомого підприємця за махінації з алкоголем 1957
У Ковелі судили відомого підприємця за махінації з алкоголем

Ковельський міськрайонний суд оштрафував власника сім’ї ресторанів «Classik» Романа Дідицького на 25,5 тисяч гривень.

У судовому засіданні в присутності свого захисника Роман Дідицький визнав, що на початку вересня 2018 року, точної дати та часу досудовим розслідуванням не встановлено, на місцевому ринку на вулиці Брестській у місті Ковелі у невстановлених слідством осіб придбав незаконно виготовлені алкогольні напої, а саме наливки з назвами: «Лимончелло», «Медовуха», «Хріновуха», «Вишнівка», «Клюковка», загальною кількістю, орієнтовно, 100-120 пляшок.

За показами обвинуваченого, всі ці алкогольні напої він незаконно зберігав з метою збуту в кафе «Броварня Класік», звідки і мав намір здійснювати реалізацію незаконно виготовлених алкогольних напоїв, як фізична особа-підприємець з використанням своїх працівників, яким не було нічого відомо про його наміри.

В обвинувальному акті говориться, що 5 вересня 2018 року в ході проведення обстеження приміщення кафе «Броварня Класік» працівники оперативного управління ГУ Державної фіскальної служби виявили та вилучили незаконно виготовлені алкогольні напої у загальній кількості 101 пляшка.

Також вилучили близько 2 500 літрів водно-спиртової суміші, що використовувалася в процесі виготовлення спиртного та 100 літрів готових алкогольних напоїв в асортименті. Крім того, вилучено імпортне дороговартісне обладнання, зокрема: циліндрично-конічні танки, варочний котел, фільтр-чан, які забезпечували масове виготовлення такої продукції. Орієнтовна вартість вилучених товарно-матеріальних цінностей становить 1,5 мільйона гривень.

Читайте також: У Ковелі податківці «накрили» «міні-завод» з виготовлення алкогольних напоїв

Відповідно до висновку експерта № 609 від 30 листопада 2018 року, рідини, які знаходились у тих пляшках є спиртовмісними сумішами, які не відповідають вимогам чинного державного стандарту ДСТУ 4257:2003 «Напої лікеро-горілчані. Технічні умови» та з вмістом етилового спирту більше 25%.

Як зазначає слідство, своїми умисними діями підприємець Роман Дідицький вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 204 КК України. Прокурор уклав з ним угоду про визнання винуватості.

Нагадаємо, що 5 вересня 2018 року під час обшуку, як інформував сайт ГУ ДФС у Волинській області, податківці встановили, що Роман Дідицький займався виробництвом традиційних алкогольних напоїв та пива без відповідних на те дозвільних документів. Втім, в обвинувальному акті про це ані слова. Очевидно, всі необхідні дозволи «знайшлися».

Головуючий по справі суддя Сергій Панасюк затвердив угоду про визнання винуватості. Роману Дідицькому призначили покарання у виді штрафу в розмірі півтори тисячі неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 25 тисяч 500 гривень. Також він має сплатити на користь держави судові витрати у кримінальному провадженні в сумі 5 тисяч 720 гривень.

Згідно вироку суду, вилучені працівниками оперативного управління ГУ ДФС речові докази у кримінальному провадженні: 101 пляшка різних наливок, з марками та без марок акцизного податку, мають знищити. Про інші вилучені під час обшуку товарно-матеріальні цінності нічого не сказано ні у вироку, ані в обвинувальному акті.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024