стрічка

Колишню очільницю «Ласки звинувачують» у незаконному відлові тварин

26 Лютого 2019, 14:29
1109

Дану Новарчук звинувачують у незаконному відлові тварин в інших населених пунктах з подальшим випусканням їх на вулиці Луцька

Про це на засіданні бюджетної комісії розповіла директор КП «Ласка» Наталія Рудь у вівторок, 26 лютого, – повідомляє «ВолиньPost».

Вона зазначила, що громадські організації  «Порятунок чотирилапих» та «Волинське товариство захисту тварин», які створила колишній директор КП «Ласка» Дана Новарчук, ввозять у місто відловлених в інших містах тварин. 

Наталія Рудь підкреслила, що свою діяльність організація здійснювала ще з 2015 року і працювала у багатьох українських містах. З того часу кількість бездомних собак у місті тільки зростала. 

Факти випускання тварин на вулиці міста зареєстровані на камери та є відповідні свідчення волонтерів. За словами Наталії Рудь, організація не має права займатися відловом, а тому її діяльність можна вважати незаконною. 

Через збільшення безпритульних тварин у місті, відділ екології Луцької міської ради звернувся до Держпродспоживслужби, аби та перевірила діяльність організацій. Окрім того заяву щодо незаконного ввезення тварин у місто направили до поліції. 

На комісії депутати вирішили звернутися до Держпродспоживслжуби, аби та надала матеріали своїх перевірок. Обранці громади вважають, що коли діяльність організацій є незаконна, то нею мають зайнятися правоохоронці.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024