стрічка

Як поблизу Олики полювали 100 років тому

25 Лютого 2019, 10:11
Полювання, 1926 рік 5508
Полювання, 1926 рік

Ретросвітлини, які об’єднані темою полювання поблизу містечка Олика Ківерцівського району, більшіть зроблені у 1910-тих роках.

Колекція фото перебуває у власності одного із найбільших архівів Польщі, туди їх передали нащадки родини Радзивіллів.

Нагадаємо, 17 лютого на 86 році життя у Нью-Йорку померла молодша сестра дружини 35-го президента США Джона Кеннеді Керолайн Лі Був’є Радзивіл, яка була невісткою останнього олицького князя Януша РадзивіллаБільше про Керолайн Лі Був’є Радзивіл читайте у матеріалі Олицькі свояки Кенеді. ЧАСТИНА 1а про долю її дітей у статті Онуки Радзівіллів не залишили нащадків.

На фото можна побачити мисливців, здобич та частування на природі. На одному із фото 1910-х років, можна впізнати олицького князя Януша Радзивілла, біля якого сидить його дружина Анна Марія Любомирська.

Полювання було одним із найулюбленіших занять багатьох представників тогочасної знаті. А Волинь та Полісся здавна були «Меккою» для мисливців. Полювали тут на турів, зубрів, лосів, оленів, а також тварин з дорогоцінним хутром: білок, куниць, лисів різних типів, бобрів у річках.

На Волинь з усіх усюд приїздили мисливці з європейських країн, проте раніше й тваринний світ був набагато багатший ніж зараз. Як правило, все відбувалось на спеціальних угіддях, під охороною з підгодованої дичиною.









 

Тетяна ЯЦЕЧКО-БЛАЖЕНКО

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024