стрічка

Православні Лобачівки вирішили йти в ПЦУ, незважаючи на спротив настоятеля

24 Лютого 2019, 20:30
Збори у Лобачівці 3048 Джерело: pravda.lutsk.ua
Збори у Лобачівці

Громада Свято-Троїцької церкви села Лобачівка Берестечківського благочиння підтвердила намір припинити приналежність до Української православної церкви Москоського патріархату.

Парафіяльні збори провели 24 лютого на церковному подвір’ї.

На зборах зареєструвалося 178 осіб, з яких тільки двоє висловилися проти зміни підпорядкування. Ще до двох десятків присутніх залишили збори і разом з настоятелем протоієреєм Михайлом Яворським повернулися у церкву. Головою зборів обрали шанованого в окрузі медика Івана Рузака. Виступити запросили відомого волинянина Сергія Годлевського, родина якого походить з цього села.

6
Протокол зборів у Лобачівці. Фото видання «Волинська правда»
Протокол зборів у Лобачівці. Фото видання «Волинська правда»

 

Учасники зборів розповіли, що священик намагався подати бажання людей змінити підпорядкування храму як особисту драму, що нібито його виганяють, хоча насправді настоятелю пропонували підтримати рішення громади. Нагадаємо, священик раніше всіляко перешкоджав процесу волевиявлення і робив скандальні заяви, що ПЦУ – це сатанинська церква.  

Напередодні зборів у Лобачівці також зробили поводровий обхід зі збором підписів. Так, у список осіб, які можуть голосувати внесли 385 осіб, з них 302 підписалися «за» ПЦУ. Голосів проти не зафіксовано жодного, адже настоятель попросив своїх однодумців не підписуватися в ніяких документах. Були і такі люді, які мали право голосу, але не змогли підписатися власноруч, тому що працюють за кордоном. Чимало з них висловили підтримку такому рішенню односельчан усно.

Ініціативна група села Лобачівка має намір найближчим часом завершити процес приєдання до Православної церкви України.

Читайте також:

Півтисячна парафія Шклиня вливається до Православної церкви України

У Бистровиці проголосували за перехід у ПЦУ

Коментар