стрічка

Демидівка розвиватиме «зелену економіку»

24 Лютого 2019, 12:16
924 Джерело: Depositphotos

Демидівська селищна рада першою серед об’єднаних громад Рівненщини долучилася до європейської «угоди мерів» – ініціативи Євросоюзу на підтримку енергоефективності муніципалітетів.

«Ми матимемо інформаційну та методичну підтримку щодо широкого кола європейських програм, спрямованих на зниження рівня енергоємності наших об’єктів. Також сподіваємося залучити міжнародну допомогу на їхню модернізацію: адже ця проблема доволі актуальна», – каже голова Демидівської ОТГ Віктор Іщук.

Оскільки громада має власну стратегію розвитку та інвестиційну карту, це цілком реально, передає «Урядовий кур’єр». Тож зараз тут працюють над інвентаризацією базового рівня викидів СО2. Наступний крок – план дій сталого енергетичного та кліматичного розвитку громади. Це буде своєрідна «дорожня карта», яка допоможе поступово, крок за кроком, модернізувати муніципальний, житловий, транспортний сектори, залучити інвестиції на програми альтернативної енергетики, очищення від стихійних звалищ та розвиток «зеленої економіки».

«Cвоєрідним золотим ключиком до нових реалій стала децентралізація», – додає виконавчий директор Рівненського відділення Асоціації міст України Тетяна Грещук.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром