стрічка

Жидичин: серед ночі священик відкрив вогонь по людях з рушниці

23 Лютого 2019, 08:51
Протоірей з Жидичина Володимир Гелета 7156
Протоірей з Жидичина Володимир Гелета

У ніч на суботу, 23 лютого у селі Жидичин Ківерцівського району місцевий священик УПЦ МП, протоієрей Володимир Гелета стріляв з рушниці по активістах, які організували цілодобове чергування біля храму. При цьому він вигукував: «Пацани, стріляю наповал!».

Про це виданню «Перший» розповів один з очевидців події, ветеран полку «Азов» Андрій Д’яченко.

Нагадаємо, напередодні Володимир Гелета погрожував «повирізати печінки», тому що в місцевий Свято-Миколаївський храм зайшла ревізійна комісія, утворена зборами релігійної громади. Прихильники УПЦ МП намагалися перешкодити цьому, біля церкви зібралося кілька сотень людей.

«Вийшов і почав стріляти»

Андрій Д’яченко розповів: «Активісти вирішили організувати цілодобове чергування біля церкви. Аби прихильники УПЦ МП не робити якихось провокацій, не було спроб відібрати храм. На подвір’ї церкви поставили бочки, розвели в них вогонь, аби грітися.  

Близько 3:30 ночі біля церкви була група з 10-12 людей. Поряд – будинок священика. Засвітилося світло, вийшов Володимир Гелета. Почав кричати щось типу «я вас усіх повбиваю», «я буду стріляти на ураження», «чого ви прийшли в мою церкву» і тому подібні фрази.

Спочатку ми не звертали уваги – ну людина на нервах...

Але потім він почав стріляти. Стріляв з гладкоствольної рушниці дробом. Вистрілив один раз – люди заховалися за кут храму. Всього він зробив чотири постріли.

Я чув як дріб бився об машини, об покрівлю храму. З того роблю висновок, що стріляв він не в гору, а в бік людей.

Ще трохи покричавши, священик пішов у хату. Швидше всього він був п’яний.

Ми викликали поліцію. Поліцейські пішли до нього в хату. Після того він закрився і не більше виходив.

Уся пригода тривала десь близько 30 хвилин» - розповів Андрій Д’яченко.

«Пацани, стріляю наповал!»

Виданню очевидці налади відео, на якому зафіксований шматок цього інциденту. 

Зокрема на цьому можна розібрати слова священика, який кричить:

«Пацани, стріляю наповал!», «Даю годину!», а «Наповал всіх!»

Також інформацію поширив ще один очевидець події, місцевий житель Тарас Висоцький у соціальній мережі.

«Увага, надзвичайна подія - по нас стріляли з вогнепальної зброї!!! О 3:30 год. настоятель Свято-Миколаївського храму УПЦ МП села Жидичин Ківерцівського р-ну протоієрей Володимир Гелета відкрив прицільний вогонь з вогнепальної зброї по людях, які мирно грілися біля бочок, охороняючи храм, вигукуючи при цьому: "Я стріляю", а також "Даю годину і всіх буду розстрілювати". 

Було зроблено 4 постріли. 

Розцінюємо дані дії, як посягання на життя і здоров'я громадян. Хлопці, з якими ми чергували реально чули свист куль над головами.

Пригадались розстріли під час Революції Гідності. В страшному сні таке би не наснилося. 
На щастя, ніхто не постраждав. 

Було зроблено дзвінок на 102. На місці працює слідчо-оперативна група.

Також вчора близько 23:00 зафіксований факт підпалу господарських споруд з живим поголів’ям на території монастирської економії. На щастя, пожежу вдалося загасити власними силами, а представники ДСНСУ склали відповідний акт.

Продовжуємо чергування разом з працівниками поліції задля забезпечення законності та правопорядку, а також мирного врегулювання ситуації та уникнення провокацій.

Потребуємо допомоги та підтримки!!!»


 

Коментарі
23 Лютого 2019, 12:17
І це все народоворогування наробив бл@ть президент, чудо
23 Лютого 2019, 12:31
Вася ,ФУ !
23 Лютого 2019, 13:27
Чому не пишуть як пцушники били жінок???
23 Лютого 2019, 13:33
Це тваринні інстинти.. Не важливо що зробив президент. У кожного своя думка. Але в усіх цивілізованих країнах де більшість там правда. А коли я не так думаю , як інші то мені що стріляти, обзивати. ганьбити, Це кримінал. І де християнські цінності: терпіння. любов, послух.?
23 Лютого 2019, 15:55
Чергова брехня про стрілянину! Як і запевнення всіх, хто стоїть у влади, що не буде ніяких захоплень силою. За гроші йдуть захоплювати наші храми.
23 Лютого 2019, 17:00
Такій нік американський.нехарашо.пакайся
24 Лютого 2019, 02:26
В цивілізованих країнах виконується закон, якщо не по закону то хоч вас більшість, хоч меншість, а все одно буде по закону, а в нас закону немає, конституція у антихриста порошенка з 2014 року замість туалетного паперу використовується, тому все в нашій рідній країні через сраку робиться.
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024