стрічка

Нафанаїлу не вдалося втримати настоятеля раківліської парафії у Московському патріархаті

22 Лютого 2019, 22:14
Нафанаїлу не вдалося втримати настоятеля раківліської парафії у московському патріархаті 1331 Джерело: http://volyn.church.ua
Нафанаїлу не вдалося втримати настоятеля раківліської парафії у московському патріархаті

Настоятель храму Благовіщеня Пресвятої Богородиці села Раків Ліс разом із громадою перейшов у ПЦУ.

Таке рішення він прийняв після релігійних зборів, що відбулися 17 лютого.

Нагадаємо, як повідомив для Район.Камінь-Каширський один із ініціаторів приєднання релігійної громади раківліського храму до ПЦУ, тоді лічильна комісія зафіксувала більшість голосів за зміну юрисдикційного підпорядкування.

Тож управління Волинської єпархії ПЦУ відповідним розпорядженням уже прийняло парафію в клір, а її настоятелем призначило протоієрея Миколая Смолярчука.

На зборах священиків Камінь-Каширського району, які відбулися 21 лютого, єпископ Волинськиий і Луцький Нафанаїл спробував переконати отця Миколая змінити своє рішення про перехід у ПЦУ, однак священик залишився на своїй позиції.

У п’ятницю, 22 лютого, Нафінаїл знову побував на Камінь-Каширщині та відвідав парафію у селі Раків Ліс.

Як повідомляє Волинська єпархія УПЦ, владика звершив молебень на порозі Свято-Благовіщенського храму разом з прихожанами, котрі залишаються вірними УПЦ.

Після молебню зачитали указ про призначення настоятелем громади УПЦ протоієрея Ростислава Сіжука та оголосили заборону у служінні Миколаю Смолярчуку.






 

Фото із сайту Волинської єпархії УПЦ

 

 

Коментарі
23 Лютого 2019, 08:17
Молодець батюшка Микола, не піддався на провокацію, а залишився вірний громаді!!!
24 Лютого 2019, 13:40
Чому батюшки МП так тримаються саме за приналежність до москви??? Ви ж , шановні, знаходитесь в Україні, а не в росії, і краще бути самостійною єдиною православною церквою канонічною аніж російською церквою МП, церквою, яка пішла в розкол з Вселенським патріархом.. Тепер у нас є своя церква визнана! І не МП чи КП! А одна ЄдинаПоміснаПравославна Церква! Ми повинні бути разом зі своєю церквою, а не служити Кірілу- розкольнику. Він хоче осолювати православ‘я, й відрікся від Вселенського патріархату... думайте, громади!
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром